A Proszektúra blog szerkesztője vette észre, hogy Áder János szilveszteri beszédét ugyanazzal a költői fordulattal vezette be, mint 2011-es szilveszteri köszöntőjét Schmitt Pál. Azért minden magyarok legnagyobb plagizátorát plagizálni, az sem akármilyen teljesítmény!

Amikor Áder János újévi köszöntőjében jókedvet, bőséget kívánt, a tőle megszokott mufurc, Savanya Jóska stílusban a magyaroknak, és miközben lélekben kezet nyújtott minden magyarnak, patetikusan kijelentette: „Ezekben a percekben, amikor Kányádi szép szavával élve kezet fog múlttal a jövendő…”

Ekkor ugrott be, hogy a szép emlékű (mint tudjuk, nem ellensúly, nem fék, sőt még csak nem is doktor, hanem motor) Schmitt Pál elnök úr a 2011-et köszöntő újévi beszédét valahogy szintén így kezdte: „Ahogy Kányádi Sándor írja egy helyütt: éjfélkor férfiasan kezet fog múlttal a jövendő.”

Természetesen mindenkinek joga van ugyanattól a költőtől ugyanazon versrészletet idézni egy köztársasági elnöki újévi köszöntőben. Ám azért az mégis csak nagyfokú leszaromságra vall, hogy Orbán egykori kollégiumi diáktársa nem tudott valami más hasonlóan frappáns és szép versidézetet találni ezer év magyar költészetéből, hanem egyszerűen csak kikopizta elődje szavait.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bakegya
Se türelmem,se szolidalitás érzékenységem nincs,csalók és bábként viselkedő fidessnyikkhajok irányába!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bakegya
@Szimba: nincs más dolgunk,mint beállni a sorvégére OTT AHOL LÉVAI NACCSÁGA JÓ SZOLGÁLATTAL KÖVET DOB ELÉNK-VEGYÉTEK ÉS EGYÉTEK!!!-a barmok akik ezeket hatalomra juttatták!
mate03
@Szimba: Nem értelek benneteket!? Ti mind mazochisták vagytok? Hogy tudtatok ennyi semmit végighallgatni? Kár lett volna a szilveszteri,lencselevesért, mert biztos kihánytam volna!
panellproli
Nem kell csodálkozni azon hogy mindnyájan egy dumát fújnak. Ha nem látom ki beszél, akkor is tudom hogy ez fideszes, mert a szófordulatok, a hanglejtés, lassan már a hangszín is egy és ugyanaz az elv-társaknál. Szerintem állandóan a fülükben van a mikroport ,amin keresztül folyamatosan megy az agymosó duma évek óta.Így aztán könnyen előszökkennek a megszokott mondatok.
Szimba
@mate03: Dehogy hallgattam végig. Elolvastam, úgy könnyebb volt.
Bercifiu
@bretagne: Elvégre takarékosságot hirdettek!!!
bretagne
@Bercifiu: Ez így van. Mindennel kell spórolni, még a plagizálással is!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.