A civilek nem politikusok. Nincs mit számonkérni rajtuk.

Egyet akarnak, más Magyarországot. Ezért mennek ki hidegben, esőben az utcára. A szar helyett valami jobbat akarnak és ezért tesznek is valamit, nem csak kritizálnak.

Az ellenzék politikusainak és a médiának nagy a felelőssége, hogy miként is kommentálja ezeket a demonstrációkat. Támogatja-e, segíti-e azokat, akik elindultak, akik képesek tenni valamit egy ország szétlopása ellen.

A közmédiától és a jobboldali oligarchák által irányított propagandagépezettől nem vár semmit az ember, a magát még mindig progresszívnek tartó, de szerepébe szánalmasan beleragadt Mandinertől sem. Azt viszont nehéz benyelni, hogy az ország egyik legjobb médiatermékének főszerkesztője basztatja a demonstrálókat.

Hogy nem elég radikális? Igen, ezek az emberek nem káoszt akarnak, nem székházgyújtogatástól áll fel nekik.

De akkor két morrantás között ki lehet mászni a monitor mögül, kimenni az utcára, és kiabálni okosabbakat, vadabbul, amitől egyszerre megváltozik minden.

70 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
A rendszerváltozás 25 éve után le kell vonnunk az elmúlt időszak tanulságait. Tudom, sokan elégedetlenek a politikusainkkal, mégis azt mondom: semmit nem érünk azzal, ha kidobjuk az ablakon az elmúlt két és fél évtizedet. Sokkal előrébb visz, ha mindannyian, akik demokrataként egy szabad, előítéletektől mentes, gyarapodni képes országban képzeljük a jövőnket, leülünk egymással szemben és elmondjuk, ki hogyan képzeli el a magyarság jövőjét. Az új ellenzéki kerekasztalnál alapvetésnek kell lennie, hogy nem a különbözőségeket, hanem a közös többszöröst keressük, a jóra való törekvést látjuk egymásban. Ehhez sok türelem és bölcsesség kell.
Kész Zoltán üzenete Veszprémből az Operánál tüntetőkhöz !
És nála van az igazság !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
@verőce21: 21:24 Jaj, már hogy tudsz mellébeszélni :-D
Neked nem a nyanyával egyetértő 1 mondatot kell keresned, hanem az én, jan.3. 10:52-es hozzászólásommal egyezőt, olyat, ami 1 mondatban kifejezi annak a lényegét !
Hoppá ! (Nincs ilyen, ugye?)

Ugyanis ezt írtad nekem arra válaszul:
" Óriási felfedezés, miután előtted vagy hárman leírtuk ugyanezt! Csak nem 15 mondatban, hanem 1-ben."
Nem kell három embertől, elég tőled az az 1 mondat, ami kifejezi az én hosszú hozzászólásom lényegét.
A berakott idézett szövegeid éppen az ellentétei :-)
verőce21
@JAJMÁR: Azt kellene csak megértened, hogy a magadfajta tüntetőkre nincs szüksége még az ellenzéknek sem!
Nagy felelőssége a médiának is, hogyan kommentálja ezeket a demonstrációkat.
JAJMÁR
@verőce21: 12:37 Vagy neked kellene megértened, hogy az ország nagy részének nem ilyen kormányra és ellenzékre lenne "szüksége" !
Abban egyetértek - és ez ritka -, hogy a médiának nagy felelőssége, hogyan kommentálja ezeket a demonstrációkat.
(Még véletlenül sem tudod beismerni, hogy igazam volt - az1 mondat állításban? Most én is írhatnám, hogy ez jellemző a "magadfajtákra", de nem, ez rád jellemző !)

Nekem pedig kimondottan hízeleg, hogy egy egész csoporttal azonosítasz, mert eddig én még csak hasonlóval sem találkoztam, mint én :(
verőce21
@JAJMÁR: (13:03) Ha nem tudod azonosítani azt az egy mondatot, akkor tévedés volt részedről a "nagyon örülök Édes, hogy végre, egyetértesz velem"? :)
JAJMÁR
@verőce21: 17:19 Na, de tudom, hogy tudod "Édes" kivételével, ama mondat az elejével együtt él, és az irónia egyik gyöngyszeme :)
és nem tévedés-
verőce21
@JAJMÁR: Hatalmat nem lehet kapni, mert akkor nem kaptál semmit! A hatalmat csak meg lehet szerezni!
A többi mind csak álmodozás amikről írogatsz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.