Börtönt kértek Rogán Antal volt üzlettársára, Csipak Péterre, a Fashion Street tulajdonosára. A remek belvárosi kapcsolatairól híres Csipak úgy gondolta, jó lesz engedély nélkül építkezni természetvédelmi területen.

A Fővárosi Törvényszék tavaly év végén kezdte meg az eset tárgyalását, amelyet pénteken az ügyészség szakértőjének meghallgatásával folytattak. A vádlottak (Csipak, az engedélyt kiadó önkormányzat és a villa építői) állítják, hogy törvénytelen a vád, amelyet szerintük a pénteken elhangzott szakértői vélemény is alátámaszt. A szakértő azt mondjuk nem vizsgálta, hogy milyen mértékű a természetkárosítás, ezért a bíróság egy újabbat rendelt ki – számolt be a hvg.hu.

Csipak Péter (aki mellesleg remek kapcsolatot ápol a Belváros vezetésével és a Fashion street tulajdonosa) elfoglalta a budai erdő egy részét, és oda építette villája egyik szárnyát. Tette ezt bármilyen engedély nélkül.

A telek kétezer négyzetméterrel nagyobb a telekkönyvben szereplő méreténél, és belelóg a természetvédelmi körzetbe.

Csipak fennmaradási és továbbépítési engedélyt kért az építésügyi hatóságtól, de az épületet és a mélygarázst a hozzá vezető úttal együtt húsz méterrel eltolva tüntette fel. Igaz, ez egy helyszíni ellenőrzés során kiderült és akkor a hatóság le is állíttatta a munkát. Az építésügyi hatóság irodavezetője (az eljárás ötödrendű vádlottja), Nagy Péter azonban az eljáró munktársat felülbírálva megadatta az engedélyt. A fennmaradási és továbbépítési engedély megadása az ügyészség meglátása alapján jogszabálysértő módon történt.

Csipak Péter ezután az építkezést saját elképzelései szerint folytatta tovább, így amikor az építéshatósági ügyintéző újabb ellenőrzést tartott, ismét le kellett állíttatnia a munkát. Azpnban az ötödrendű vádlott ismét közbelépett, így kapták meg az ideiglenes használatba vételi engedély 2010 decemberében.

A kerületben sokáig tagadták, hogy bármi probléma lenne, a kerületi jegyző csak a botrány kirobbanása után egy évvel indított vizsgálatot, majd gyorsan arra jutott, hogy az illegális területfoglalásért egy alacsonyabb beosztású munkatárs a felelős – írja az Index. A második kerület a munkatárs fegyelmi elbocsátásával zárta, de a portál már korábban úgy értesült, hogy az engedélyezési folyamat tényleges irányítói valójában egy bűnbakra kenték a felelősséget.

Az ügyészség most felelősnek tartja az építtető Csipak Pétert, az építészeti-műszaki tervek elkészítőjét, a műszaki ellenőrt, a műszaki vezetőt és az építésügyi hatóság irodavezetőjét. Az első négy vádlott az ügyészség szerint természetkárosítás bűntettét követte el, míg a hatóság embere hivatali visszaélésben bűnös, de mind az öt emberre egységesen börtönben végrehajtandó szabadságvesztést kiszabását indítványozta az ügyészség.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kakaósbögre
ez majd akkor lesz hír ha a Rogánra is kérnek.istenem,de szívesen látnám Recsken, kőtörő szakmunkásként.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Életfogytiglani börtönt, és teljes vagyonelkobzást4 Remélem, megérem, hogy tonyókát és az egész díszes bandát vezetőszáron fogják a bíróságra vinni!
Dr plágium
Ne álmodozzatok! Majd megy telefon a bírónak, ügyésznek és el lesz sumákolva az egész... Később aztán esetleg a bírósági írnokot fegyelmivel elbocsájtják!
mate03
@Desischado: Nem vagyok vallásos,de szeretem a templomokat nézegetni,mert nagyon sok szép freskót látok! De ha Toncsit elítélik,meglátogatom szent Tónit!Még a perselybe is teszek egy ezrest! Így mulat egy Magyar úr!
Stancika
@zöldszem: ez nagyon szomorú. Korházi nővérként húsz évet dolgoztam,és bizony alig lehetett elmenni az ágyak között. Talán oda kellene költöztetni börtönöket.
kkalman
Tonyó haverjának most egy kicsit szorongatják a torkát, de Tonyóét mikor fogják? Nem kicsit, nagyon!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.