Harcol a Színház- és Filmművészeti Egyetem vezetése a kormány által megbízott kancellár ellen.

A rektor, M. Tóth Géza nem hajlandó aláírni a kancellárjelölt munkaviszonyát,holott erre törvény kötelezné – számolt be az Index. A szenátus januárban jelezte aggályait a minisztériumnak,ez után következett két szenátusi meghallgatás, ahol Papp Csilla kancellárjelölt az egyetem vezetésének, tanári karának és diákjainak tiltakozásával szembesült.

A jelölttel szemben többféle kifogás is felmerült a Színművészetin. Egyrészt Papp Csilla sosem dolgozott az oktatásban, eddig főleg Papcsák ferenc jegyzőjeként volt ismert Zuglóban. Ráadásul férje, Szabó László révén részt vett abban a szentendrei önkormányzat által bonyolított közbeszerzésben, amely bizonyos források szerint eleve rájuk lett kiírva. Szabó László egyébként a Vidnyánszky-féle Magyar Teátrumi Társaság titkára, és a Nemzeti Színház kommunikációs tanácsadója, így az intézményben tartanak a Kerényi Imre által már többször emlegetett "konzervatív fordulattól".

Szakértők szerint a kancellária rendszere alapvetően jó lenne. Probléma a hozzá nem értő ejtőernyősökkel van – írja az Index, hozzátéve: a Színművészeti szabadságharca mindenesetre hamar a végéhez érhet, az igazgatónak ugyanis a törvény szerint kötelező kineveznie a jelöltet. Ha erre utasítja a miniszter, Balog Zoltán, akkor M. Tóth Gézának egyetlen lehetősége marad, a lemondás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.