A miniszterelnöknek semmilyen vállalkozása nincs, így energetikai céggel sem rendelkezik, aki mást állít, az jogi eljárással lesz kénytelen szembenézni – így reagált a Kerék-Bárczy Szabolcs csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzottakra Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Orbán Viktor miniszterelnök arra kéri a DK politikusát, hogy "sunnyogó kérdések helyett bátran fogalmazza meg állításait, és egyben vállalja ennek következményeit" – áll a reagálásban.

Kerék-Bárczy Szabolcs csütörtöki sajtótájékoztatóján egyebek között arra szólította fel a kormányfőt, számoljon be arról, hogy személyesen vagy strómanokon keresztül van-e érdekeltsége a MET Zrt.-ben vagy bármely másik, Magyarországgal kapcsolatban álló gázkereskedelmi vállalkozásban.

A DK-s arra hívta fel a figyelmet, hogy a magyar gázkereskedelem alapvetően két, egy viszonylag drágább orosz és egy lényegesen olcsóbb szabadpiaci forrásból táplálkozik. A magyar állam lehetővé tette, hogy a tisztázatlan tulajdonosi hátterérű MET közvetítőként hozzájuthasson az olcsó, szabadpiacon beszerezhető gázhoz, a cég viszont a beszerzési árnál lényegesen drágábban juttatja el a magyar fogyasztókhoz a szabadpiacon vásárolt gázt – mondta.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kakaósbögre
nos,ha az elmúlt időszak fideszes logikáját tekintem akkor két dolog következhet. bevallja hogy igen,valaha volt egy kicsi,nem is tudtam hogy ennyire megnőtt.by Rogán
teljesen megfeledkeztem erről az összegecskéről.by Mészáros Lőrinc
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
Azért lássuk be, nagyon peches szegény min. elnökünk. Mindig akkor akad valami sürgős, nem publikus dolga abban a nem éppen koldusokról elhíresült városban, ahol komoly pénzügyi döntések születnek, főleg Euró, svájci frank, és dollár viszonylatában. Lehet, hogy mi nem is tudjuk, hogy olyan komoly hatással bír a világgazdaságra, mint az itthoni kis pénzecskénkre, az amatőr forintdöntögetői?!
kecskésmihály
@Desischado: Istenemre mondom, hogy a kép és a bevezető láttán szinte szó szerint ezt akartam leírni egy rövidke hozzászólásban! Köszönöm.
nemkati
A miniszterelnöknek csak nemtaggyűlése van.
surdillo
@levi: Vajüzem van a fején,ill.feje helyén!!
1magyar
A stróman azért stróman, hogy ne legyen valaki nevén semmi. Ezeket nem lehet megfogni sosem.
Desischado
@kecskésmihály: Nincs mit! Az a lényeg, hogy egyetértünk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.