Szombaton írják a középiskolai írásbeli felvételit az általános iskolai diákok. Három lehetőség van most előttük, négy általános iskolai elvégzése után nyolcosztályos középiskolába mennek át, 6+6 osztály vagy a régi klasszikus 8+4. Attól függően, hogy melyiket választják, írják meg a felvételit a 4., 6. vagy 8. osztályos tanulók. Csakhogy sokakat érhet kellemetlen meglepetésként az a levél, amit az Oktatási Hivatal küldött ki az iskoláknak szerdán. Ebben felhívják a figyelmet egy tavaly december 16-án, a parlament rendkívüli ülésén meghozott, december 30-án kihirdetett és január elsején életbe lépett törvénymódosításra. Eszerint hiba készültek, nem felvételezhetnek szombaton azok, akik túlkorosan, egy évet visszalépve jelentkeznének középiskolába. Hogy érthetőbb legyen, azokról van szó, akik például nem negyedikesként (tízévesen), hanem ötödikesként (11 évesen) felvételiznek nyolcosztályos gimnáziumba. Vállalva azt, hogy elveszítenek egy évet.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: bundi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bundi
nem csak a rokkantakat a nyugdíjasokat a munkanélkülieket rugdossák bele az útszéli árokba...itt az újabb célcsoport akik a vezér által megálmodott haladás kerékkötői...
hajrá lehet rugdosni a 10 éveseket is az árokba...
erre kaptak felhatalmazást...nem igaz?
és az oktatás az sikersztori...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bundi
@JAJMÁR: szerinted milyen az amikor a gyerekeddel készülsz...megnézed a sulikat... és két nappal a fintis dátum előtt közölnöd kell vele ezt...terád felnéz...bízik benned...te vagy apuci vagy anyuci aki nagy és okos...
JAJMÁR
@bundi: 17:58 Igen, de az éremnek két oldala van. Annak sem örülne a gyerek és a szülő, ha a tehetséges gyerekét kiszorítaná az idősebb, a pusztán ezért, - nem a jobb képessége miatt - magasabb pontszámot elért gyerek. Ez nyilván oda vezetne, hogy a többség túlkoros lenne egy idő után.
Ha 11 éves, és 5. o. gyerekeket szeretnének felvenni, akkor úgy hirdetnék meg.
A kapkodó és fejetlen törvényhozást pedig ismerjük, de ebben az esetben javították a hibát, és erre a felvételire a tv. még nem vonatkozik :)
propeller.hu/itthon/3048557-felveteli-botrany-iden-meg-senkit
Nil
@JAJMÁR: nagyon sok gyerek kezdi hétévesen az iskolát-- ugyanis egy időben lehetett úgy dönteni hogy maradjon még egy évet az oviban és már kicsit komolyabban kezdje az elsőt. Vagy netán alapból évvesztes volt.
JAJMÁR
@Nil: 19:14 Igaz, bár ez inkább a gyerek fejlettségétől függ, és ez így helyes.
Mégis, most lett előttem nyilvánvalóvá, hogy mi történt ebben az esetben !
Ez a kapkodás, amit a kormány művel, tényleg szörnyű ! A törvény, amit december közepén hoztak, jan. 1-én lépett életbe. Szerdán, vagyis tegnapelőtt kiküldték az iskolákba, hogy a holnapi felvételin a túlkorosak nem felvételizhetnek.
(Az iskolák nyilván értesítették az érintetteket.)
Ma délután pedig, arról értesítették az iskolákat, hogy mégis !
Hát, ilyen nincs :-/
A kormány ezen a vizsgán megbukott !
bundi
@JAJMÁR: azz hiszem a végére megértetted én mi miatt mérgelődtem...az agyatlan átgondolatlan kapkodás...és hogy nem fogják fel hogy gyerekeket hintáztatnak a szülőkkel együtt...és ha nem bukott volna ki ez a cikk? akkor is visszavonták volna idénre?
JAJMÁR
@bundi: 23:24 Egyszer értettem majdnem egyet egy törvénnyel, ezt is elbukták :-D

(A magyarázatuk, hogy a sikeresen lezárt évet nem lehet ismételni - ebben az esetben nem helytálló ! Hiszen a 6. vagy 8. osztályos gimnáziumba jelentkező egy más típusú iskola 1. osztályába lép, és nem a szokványos 5., vagy 7. osztályt ismétli meg. ) Dilettánsak :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.