Az Emmi meggondolta magát – idén még nem zárnak ki senkit a felvételiből.

Pénteken robbant a felvételi-botrány: a hvg.hu hívta fel rá a figyelmet, hogy jó néhány gyereket kizárhatnak az idei középiskolai felvételi eljárásból. A közoktatási törvény módosítása után ugyanis megszűnt a szülői kérésre felvételivel történő évismétlés lehetősége, és ennek hatálya kiterjedt a felvételire már jelentkezett diákokra is. Az délután Emmi reagált a cikkr,  megindokolta a lépést, másfelől tisztázta, hogy azokra nem vonatkozik a döntés, akik már beadták a jelentkezést, és félő volt, hogy szombaton hiába indulnak el felvételizni.

Az Emmi felhívja a figyelmet arra is, hogy az iskolai követelmények ismertek, az iskolák pedig segítik a felzárkóztatást, felkészítést, segítenek a pedagógiailag helyes döntés meghozatalában – ezért ha szerintük egy diák felsőbb osztályba léphet, nem indokolt szülői kérésre mégis ugyanabban az évfolyamban tartani. Az iskolatípusok közötti váltásra pedig továbbra is marad mód – "ha például a gyermeket nyolc évfolyamos gimnáziumba nem veszik fel, akkor két év múlva a hat évfolyamos képzésbe jelentkezhet, majd utána négy évfolyammal működő gimnáziumokba vagy más középiskolába".

Arra nem tértek ki, hogy mi lesz azokkal, akik egy év után csak egyszerűen iskolát váltottak volna ilyen módon, mert rosszul változtattak, és már más érdekli a gyereket – ezek szerint akkor nekik két évet le kell húzni az iskolában, és csak akkor válthatnak – írja a hvg.hu.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.