A baranya megyei Gyöngyfán más feladat híján harminchatan pucoltak fél éven át egy 300 méter hosszú árkot. Németh István polgármester szerint az ilyen közmunka programnak nincs értelme, ezért inkább január elején távozott a falu éléről, írja a szombati Népszabadság. "Úgy éreztem csalok, sikkasztok, okiratot hamisítok, és elkövetem a hivatali visszaélés bűntettét. Azzal követem el mindezt, hogy igazolom: a falu közmunkásai dolgoznak, holott ez nem igaz, csak herdáljuk az ország pénzét. A közmunkások rendszeresen nem jönnek dolgozni, elhagyják a munkahelyüket, s ha itt vannak, akkor sincs haszna a tevékenységüknek. "

Forrás: index.hu
Feltöltő: pbalage
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@JAJMÁR: Hány aranykoronás az a föld?
verőce21
Szóval, hiába tud valaki jól tehenet fejni, legfontosabb, hogy tudjon emberekkel bánni egy polgármester.
JAJMÁR
@verőce21: 20:48 Megfelel :) Hát a Tiéd? A mecseki (Nyugat, vagy Kelet?) telkedé, amelyiken kivágattál egy-két fát - a polgival? - a végében patak van, és odajár az őzike inni :)
JAJMÁR
De nem tudom megállni, hogy ne reagáljak ismét: nem, az eu nem térkövezésre adja a pénzt ! (Nem lebontott feladatokra adja!)
(Egyébként itt az újabb pénz az országban állítólag, de miért nem írják ki a pályázatokat a mi csodás vezetőink? Ülnek rajta, vagy parkoltatják, vagy azon törik a fejüket, hogy tudnák úgy elosztani, hogy oda a "vidékre" ne kelljen adni, mert a hűbéreseknek semmi nem elég?)
Miért nem írják ki a vidékfejlesztésre szánt összeget pl. a közmunka fejlesztésére, eszközökre, gépekre, traktorokra, teherautókra... vagy újabb üzemek alapítására..? stb. - szívesen elmegyek olcsó pénzért tanácsodónak :)
Ja, nem kellene az én tanácsom, mi lenne akkor a rogánokkal?
Az eu adja a pénzt, de tisztességet és felelősséget nem tud adni hozzá !
Aztán nekem semmi bajom a térkövezéssel, tetszik, és ha nem spórolják ki belőle az anyagot, tartós is.

A polgármesternek nem az a dolga, hogy a közmunkásokat irányítsa ! Ahhoz elég, ha megtalálja azt az embert, aki képes ellátni a feladatot teljes emberként, és ott van köztük egész nap.
A polgi elsősorban menedzser, és ehhez leírtam egy fél oldalt, de végülis töröltem. Nem fárasztok senkit az olvasásával, hiszen az a szó magáért beszél.

Az emberek gondolkodását kellene megváltoztatni. (Vagy az enyémet? :) )
verőce21
@JAJMÁR: (11:31) Igen, olyanok a telkek, mint írod, de volt az 11-12 fa, vagy több is, az egész környék el lett látva téli tüzelővel Karácsony előtt. (Mindenki kapott 1-1 m3-t.)

(11:56) Csak azért kérdeztem az aranykorona értékét, hogy mire való az a föld? Mert egy egész mezőgazdasági vertikumot írtál le a hozzászólásodban, ami tetszett is. Arra Szentlőrinc környékén nincsenek rossz földek, tudom az ottlakó rokonaimtól. Királyegyháza, stb., de azért nem búzatermesztésre valók. :)
(Értem már a traktort az udvarotokban.)
JAJMÁR
@verőce21: 15:31 Gratulálok, sikeresen megtaláltad Gyöngyfát a térképen . Igen, Szentlőrinc felől Sellye irányában lehet megközelíteni.
Az igazság az, hogy én sok mindenhez értek, - főleg, ha beszélni kell róla :) - de ebből ne vonjál le messzemenő következtetést. A gyöngyfai polgit sokan ismerik, tudod, ez Baranya, szinte egymást érik a települések. szóval ebből sem érdemes :)

Jó is a kiterjedt rokonság - mire is? - ja, hát az ember sok embert és helyet ismer !
Vagy azt képzeli :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.