Szombaton derült ki, hogy Németh István, a baranyai Gyöngyfa település polgármestere lemondott hivataláról az alábbi indokkal: „Úgy éreztem, csalok, sikkasztok, okiratot hamisítok, és elkövetem a hivatali visszaélés bűntettét.”

Most az RTL-nek elmondta, miért érzi úgy, hogy csal, sikkaszt, okiratot hamisít és visszaél hivatalával, ha a továbbiakban is ő marad a polgármester: „ A csalás az, hogy tudom azt, hogy az emberek nem dolgozzák le a 8 órát és én nem futkosok utánuk. A sikkasztás az, hogy még fel is veszik a bért rá. Az okirat hamisítás az, hogy még papíron is megcsináljuk és én pedig azért élek vissza a hivatalommal, mert engedem”.

A polgármesterben ez azután fogalmazódott meg, hogy a falu 36 közmunkása féléven át tisztított egy 300 méteres árkot, miután az önkormányzat nem tudott nekik más munkát adni. Ez azt jelentette, hogy naponta 7 centimétert haladtak a munkával. Az érintett közmunkások csak kamerán kívül nyilatkoztak az RTL Klubnak, azt mondták félnek és féltik a munkájukat, bár szerintük sincs semmi értelme.

Az RTL Klub megkereste a Belügyminisztériumot is, hogy mi a véleményük a kistérségi közfoglalkoztatásáról, de választ csak másnapra ígértek nekik.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

73
Ez ám az igazi országimázs!Féltik a közmunkások a szaros havi 50ezer forintjukat.Nálunk dübörög a gazdaság emberek,nem veszitek észre már?Igazi siker történet vagyunk az unóban.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@tivoli: Draga Nyuszikam, kulonben nem lenne jo az emesztesem,...;o))
Es nem mindig TUDOK, de nagyon sokszor ERZEK, sot, RAERZEK dolgokra - ez viszont segiti a tulelest mindenhol...:o))
Neked pedig legyen nagyon szep napod, bar a hetfo PFUJ-day...:o)))
keresztapa
@Knapp75: Mivel a kommentjeimet te minősítetted ez jelent valami értetlenséget, vagy az olvasásnál, vagy annak értelmezésénél, de az is lehet, hogy sötét szemüvegen a valóság nem hatol át. Van aki csak teteti tutin magát, van aki meg úgy született. Az utóbbiról nem tehet. Van aki óvodás magyarázattal ért meg eseteket, eseményeket, van aki tud szavakból, mondatokból következtetéseket értelmezni, van aki erre képtelen. Van aki mindég a TUTIT írná le, ha tudná, hogy az nem a tuti, ellenkezőleg de azt már nem ismeri el. Hogy értsd légy szíves a ma 11:30- as kommentemet elolvasni amit@karma1: nek írtam.
mate03
@keresztapa: Gratulálok! Remek kimerítő választ adtál,egy valódi polgármester,kötelességéről!
keresztapa
@mate03: Az a nagy hiányosság ezeknél a személyeknél, hogy elméleti tudást szívtak magukba, de a valós élettől oly távol vannak, mint Izrael a békekötéstől.
Milyen polgármester az aki választása után akar a település gondjaiba belelátni, egyáltalán a településen él, hogy nincs ismerete, nagyon felelőtlen az a személy a közösséggel szemben! Nos ezek a tudatlanok vitték csődbe a településeket akiket a a maffia tagok tudtak irányítani. A maguk hasznára, a település kárára.
kukac50
Kis településeken 5 embernek jutna csak rendes közmunka,ez csak a statisztika javítására jó de semmi másra. Több a munkanélküli most mint valaha volt.
3 hónapot dolgozhatnak, utána nincs munka de 1 évnek számolják.
jancsipapanyilas
a szomszédos faluban lakom és tudom mi a helyzet... az igazság az hogy nem azért mondott le mert hogy csalt sikkasztott meg mittudomén mit érzett... de milyen szép dolog hogy elhisznek minden kimondott dolgot, még a sajto is... nem hogy utána járna az igazságnak.. pacsi :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.