A Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) 40, különböző kategóriájú személygépkocsi beszerzését tervezi a kormányzat számára abból a 461,5 millió forintból, amelyet nemrégiben csoportosítottak át erre a célra – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön az MTI érdeklődésére.

A tájékoztatás szerint a kormány január 20-i határozatában 461,5 millió forint átcsoportosítását rendelte el az NGM 2014. évi kötelezettségvállalással nem terhelt költségvetési maradványából.

A kormány logisztikai feladatait ellátó KEF az amortizálódott gépjárműpark cseréjének első ütemét valósítja meg közbeszerzési eljárással. A most beszerzendő gépkocsikat előreláthatóan a nyáron állítják üzembe – közölték.

A tárca kifejti: az állami vezetők egy részének szolgálati gépjárművei elöregedtek, átlagosan 9-10 évesek, futásteljesítményük magas, átlagosan 260-400 ezer kilométer, ezért megnövekedtek az autók karbantartási, generál-jellegű és váratlan meghibásodásból adódó javítási költségei. 

A ráfordítások mellett ezen autók további használata komoly üzemeltetési és üzembiztonsági problémákat is jelent – olvasható a minisztérium válaszában.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vonotok
Ehhez nem lehet hozzá fűzni semmit. Az osztogatást és fosztogatást olyan szintre emelték, hogy a pofalyukról a bőr nem tud lesülni. Nem szégyellik magukat, Mi fizetjük a lakásukat vagy az albérletet, kocsihasználat, mobiltelefon , laptop...
Mit akartok még??? Hogy dögöljünk éhen. Mikor mondjátok már ezt már ne csináljuk.
Ha lesz tüntetés Merlek asszony jövetelére fel megyek, pedig nem vagyok pesti.
papa.49
Ha jól emlékszem ezelőtt 4 évvel ugyanevvel a szöveggel cserélték le az autókat, a kontárok, tehát ez a duma 9-10 éves autókról nagyon ,,avas,, miért akar ,,urizálni a díszes kompánia,, ez van a vérükben, ez egy kisebbségre jellemző viselkedési mód...
A tüntetésre én is megyek...
Gemüs52
Csak nem mosni kellene már a" régieket" ???
oncogito
Most mondjátok, hát nem teljesít jobban ez az ország???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.