„A tények ismerete nélkül kelt hisztériát a sajtó és a pártok egy része a gyermekét kidobó apa ügyében” – mondta a Propellernek dr. Sándor Zsuzsa, a JogÁsz blog szerkesztője. Napok óta vizsgálja a hatóság és kommentálja a sajtó az esetet, melyben egy büntetett előéletű férfi kidobta a féléves gyermekét az ablakon és utána ugrott.

Sem a „bürokrácia”, sem a büntető bíróság nem okolható a tragédia bekövetkezéséért. Mindössze 6 nap telt el a korábbi zaklatás miatt kihirdetett jogerős ítélet és a szörnyű tett között. A kiszabott ítélet korrekt volt, a jogerős ítélet után a büntető bíróság sem előzetes letartóztatást, sem távoltartást nem rendelhet el, mert erre nincs törvényes lehetősége.

Az eltelt 6 nap pedig még arra sem volt elegendő, hogy a pártfogó egyáltalán tudomást szerezzen az ítéletről. Mélyen együttérzek a sokkos állapotba került édesanyával, mint minden jóérzésű ember. Azt azonban mégis csak érthetetlennek tartom, hogy az ismert előzmények után miért engedte be az apát a lakásba. Erre senki és semmi nem kötelezheti az anyát, hiszen gyermekének védelme minden „kapcsolattartási kötelezettségnél” előbbre való.

- mondta a Propellernek dr. Sándor Zsuzsa.

A korábban ügyészként, majd bíróként dolgozó szakember rendszeresen publikál fontos jogi, politikai, társadalmi kérdésekben. Blogja itt olvasható.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gazdag dezső
Sokkal több körültekintésre lett volna szükség a bíróság részéről !!Felületes ,gondatlan, volt a bíróság most is mint sok más esetekben is.Igenis hibáztatható az ítélkező bíró,és maga az egész rendszer ahogy eljárnak !! Minden jó,csak valaki meghal ???Vannak okok ,és okozók !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
Ahogy ez a cim meg van fogalmazva, a magyar nyelvben igy lehetne folytatni:
"Miert engedte be a lakasba a csecsemogyilkos apat az edesanya?" "Ugy kell neki!"
,
Nekem ennek a "jogasz"-nak a cinizmusabol, a helyzet mentegetni akarasabol ez jon le. Biztos en vagyok az elfogult, szegyellem is ezt, de azt a pici babat mar semmi sem hozza vissza az eletbe
Desischado
@sokanvagyunk: Bocsi, téves lájk! Ha a bíró tudta, és nyilván a tudomására hozták, - hogy ez a lény már egy hónappal előtte is ki akarta dobni a gyereket az ablakon, a nagymama akadályozta meg, - akkor keményen bűnös! A másik meg, hogy ennek a ténynek az ismeretében, nincs az a bírósági végzés, amivel a gyerek közelébe engedtem volna, ha én vagyok az anyja! Szerencsétlen asszony, bele se merek gondolni, milyen állapotban lehet! Ezt a rohadékot, meg sajnálom, hogy a börtönben nem gondoskodhatnak róla! Remélem, a pokolban fog megrohadni!
gödörben
@karma1: sajnos a bírók sem makulátlanok, pedig annak kéne lenniük. Mindenkinek lehet saját esete, amikor a bíró hülyeséget dönt és nem tud ellene tenni semmit, mert nincs jogorvoslat, vagy nem tudja mi az. Mire egy lenyúlós ügyvéddel konzultál az ember addig már minden el van dőlve. Megoldás nincs. 22-es csapdája.
Nil
@KERKA: ebben a világban ez nem így működik
sokkal több a nehéz sorsú gyermek mint akinek gondtalan a gyerekkora - egyébként ez nem anyagiaktól függ - több boldog gyereket láttam szegény családokban mint gazdagban
vigasztaljon a tudat hogy ezt a természet törvényei szabályozzák
azon is elgondolkozhatsz hogy vajon a szegény családokban miért van több gyermek míg a gazda családokban sokszor mesterséges megtermékenyítésre van szükség
semmi nem történik véletlenül - és nem a halál a legrosszabb ami egy emberrel történhet - felesleges ítélkezni hiszen nem tudunk semmit csak ami történt- az pedig csak a látszat - a valóságról keveset tudunk
KERKA
@Nil: Ebben a megvilágításban ha nézzük, ez is igaz. Sokféle szempont alapján lehetne vizsgálni egy család életét. Földrajzilag, szociokulturális, származás, vallás, hagyományok, családon belüli szokások, stb. Másképp él egy nagyszámú olasz család, ahol egyszerre ül az asztalnál 6 gyerek, egyszerre beszélnek és boldogok.-Másképpen él a német orvosházaspár, ahol 4 gyerek van, nagyon gazdagok és ők is boldogok.
Szeretek fotózni, az idén jártam Romániában, Máramaroson. Kislányok játszottak az utcán, lefotóztam őket. Itthon azt mondták, hogy ezek a képek 40 évvel ezelőtt készültek. A kislányok fejkendőben és olyan ruhában voltak, mint nálunk az 50-es években.Önfeledten boldogan játszottak az utcán a semmivel. Fogócskáztak.
Nem ítélkeztem, csak leírtam egy saját véleményt.
Bocsi, most hazudtam. Azt a kifejezést, hogy minden kisgyermeknek joga van boldognak lenni, Vekerdy professzor úr mondta egy előadáson,
Itt a médiában valóban csak a felszínes hírek alapján mondunk véleményt. Sokszor nem tudjuk, hogy mi van a háttérben.
Téged sokszor olvaslak, ismerem a véleményedet. Nagyon érzékeny vagy a szegények, az elesettek iránt.
Knapp75
Csecsemőgyilkost senki nem engedett be a lakásba, akkor még "ártatlan" volt...(ebben)
Ha akár a bíróság, akár az anya tudta volna, hogy ez következik, nyilván másként cselekszenek.
Azért talán a zaklatás kapcsán pszichológus vizsgálhatta volna a fickót, hogy valójában milyen veszélyt jelent a családjára.

Az a leginkább elgondolkodtató, hogy a családon belüli fenyegetettség miatt milyen kevesen mernek bírósághoz fordulni és akik végül megteszik, azok sem érnek vele semmit...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.