Elutasította, és nem terjeszti a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elé a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke Gaskó Istvánnak és Demján Sándornak a vasárnapi pihenőnappal kapcsolatos országos népszavazási kérdéseinek aláírásgyűjtő íveit, mivel az Összefogás Párt elnöke már benyújtott egy azonos tárgyú kérdést, és abban még nem született jogerős döntés.

Gaskó István, a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája elnöke és Demján Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége ügyvezető elnöke január 20-án nyújtotta be három kérdésének aláírásgyűjtő ívét. A három kérdés a következő volt: "Egyetért-e azzal, hogy a kiskereskedelmi szektorban a vasárnapi munkavégzés tilalma megszüntetésre kerüljön?",  "Egyetért-e Ön azzal, hogy ne korlátozzák a bolti kiskereskedelmi egységek vasárnapi nyitva tartását?" és "Támogatja-e Ön a bolti kiskereskedelmi egységek korlátozás nélküli vasárnapi nyitva tarthatóságát?".

Pálffy Ilona, a NVI elnöke pénteki határozatában az aláírásgyűjtő íveket elutasította.

Az NVI elnöke emlékeztetett: Szepessy Zsolt, az Összefogás Párt elnöke január 7-én már benyújtott egy népszavazási kérdést ugyanebben a témában; az a kérdés úgy hangzik, "Egyetért-e Ön azzal, hogy vasárnap minden üzlet zárva legyen?"

Az NVI-elnök hozzátette: a népszavazásról szóló törvény szerint egy kérdés benyújtása után már nem nyújtható be azonos tárgyú kérdés az előbbi hitelesítését megtagadó döntés jogerőre emelkedéséig, márpedig Szepessy Zsolt január 7-ei kérdése és a Liga Szakszervezetek elnökének és a VOSZ elnökének a kiskereskedelmi üzletek nyitva tartásáról szóló kérdései ugyanarra a tárgykörre vonatkoznak. Az NVI elnöke ezért a kezdeményezéseket nem terjeszti az NVB elé.

(Az NVB pénteki ülésén megtagadta a Szepessy Zsolt által benyújtott kérdés aláírásgyűjtő ívének hitelesítését, ám a döntés még nem jogerős: az NVB döntése ellen 15 napon belül lehet felülvizsgálati kérelmet benyújtani a Kúriához, amelynek 90 napon belül kell döntenie.)

Az NVI elnöke korábban már – ugyancsak az azonos tárgykörre vonatkozó előírás tilalma miatt – elutasította Szepessy Zsolt egy másik kérdését, amely szintén a boltok nyitva tartásával volt kapcsolatos, valamint Gyurcsány Ferencnek, a Demokratikus Koalíció elnökének szintén a vasárnapi nyitvatartással kapcsolatos kérdését. Az NVB pedig azért tagadta meg január elején Szepessy Zsoltnak az "Egyetért-e Ön azzal, hogy vasárnap minden multi nyitva legyen?" kérdésének hitelesítését, mert úgy ítélte meg, a "multi" kifejezés jelentéstartalma bizonytalan és értelmezhetetlen.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

73
Most nem a rezsit védik meg a fityeszes rohadékok.Ha nem a kdnp-s ökörséget is.Mint a Hofi viccben;füstszűrős sapka!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szandokan
@m.macskosz: Én egyáltalán nem nevezném a Tescot olcsónak. Inkább azt mondanám, hogy minden féle árkategóriában talál az ember valamit magának, akár még műszaki téren is. Persze egy Bentley - re nem ott kell gumit keresni:-))
orogordog
@m.macskosz: Az eleje az mi lett volna ha. :) Második része az komoly. Mindent meglehet venni hétköznap is ha 22.00.-vagyunk nyitva.
m.macskosz
@szandokan: Egy büdös szóval nem mondtam, hogy a Tesco-ban költöm a pénzem.
Ha meg Bentley-m lenne, nem kellene gondolkodnom rajta,
hogy kereket cseréljek-e rajta,
gumit meg pláne nem!
karma1
@soljanka: Mindketto,... A Csanyi meg a Demjan is,...
panellproli
Csak huzogálják a kis molyfingok a macska bajszát, majd csak lecsap rájuk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.