A Mentelmi Bizottság elutasított egy, a miniszterelnökkel szemben kezdeményzetett vagyonnyilatkozati eljárást arra hivatkozva, hogy az nyilvánvalóan alaptalan.

A Demokratikus Koalíció 2014. december 22-én vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezett Orbán Viktor miniszterelnökkel szemben. A DK akkor sajtótájékoztató keretében számolt be arról, hogy Orbán Viktor vagyonnyilatkozatai minden részletükben biztosan nem fedhetik a valóságot, mivel a miniszterelnök vagyonosodását a fizetése mértéke soha nem igazolta.

Az Országgyűlési Vejkey Imre KDNP-s képviselő által vezetett Mentelmi Bizottsága 2015. január 22-én elutasította az Orbán Viktorral szembeni vagyonnyilatkozati eljárás "nyilvánvalóan alaptalan" kezdeményezését – számolt be apárt Sajtóirodája, hozzátéve, a KDNP politikusa valamiért nem tartotta érdekesnek, hogy miként rendelkezhet Orbán Viktor nagyobb értékű magánvagyonnal, mint amennyit a fizetése nyilvánvalóan alá tudna támasztani.

A Demokratikus Koalíció szerint, ha Orbán Viktor vagyonnyilatkozatai a valóságot tükrözik, akkor nyilvánvalóan semmi akadálya nincs annak, hogy személyesen számoljon be a vagyonosodása körülményeiről.

69 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Bercifiu
@trex: Igen. Lenyomoznák a névtelen bejelentőt, s ellene indúlna eljárás.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
mekkelek
"Nyilvánvalóan alaptalan" - miért is? :)
oncogito
"Ha a hatalomnak nincs semmilyen kontrollja - illetve csakis saját maga -, a rendszer szükségszerűen önkényuralomba torkollik." (Örkény Antal)
Clavigo
Körösztyénszájú Vejkei ,( vagy kijaf@szom ),jól teljesít.,,oszt jó napot.
Nagybuksi
Felesleges a vagyonnyilatkozat, egy nyilvánvaló parasztvakítás! A Mentelmi Bizottságot meg fel kellene oszlatni, mert tagjanak a s..gnyalás miatt érdemi munkára úgysem jut idejük. Tekintélyes mennyiségű közpénzt lehetne megtakarítani, ha a munkájukat komolyan nem vevő, illetve pártosan végző Rubovszky és Vejkey féléket nem dotálnánk feleslegesen.
trex
Vaj"h egy névtelen bejelentés a NAV-hoz segítene? (mosolygok)
Bercifiu
@trex: Igen. Lenyomoznák a névtelen bejelentőt, s ellene indúlna eljárás.
coyote3
B@szki ez majdnem annyira racionális érv, mint a csámpás fogú "csak"-ja...
mariaberta
Alaptalan? Ahhoz képest, hogy az egyetemről kikerülve bekerült a parlamentbe, és megjelent egy farmergatyába, Trabantba, ma pedig hol tart, valóban alaptalan a vagyonvizsgálat.
De mit is várjunk ettől a színtiszta fidesz szervezettől? Csak nem fogják vizsgálni a főnök vagyonának eredetét?
kisangyalom13
Kedveseim a milliárdos korrupt vállalkozókat miért nem vizsgálják, hogyan szedik fel a vissza nem térítendő támogatásokat?
Kecskeméten a Szentkirályi Titók, ásványvízből, hogyan lesz bio italok?
A magyar nagyvállalkozókhoz képest, Orbán Viktor vagyona miért kisebb Gyurcsány Ferenc vagyonánál?
kukac50
Azért nem mert nincsen Magyarországon igazságszolgáltatás,csak Orbán bérencek vannak!
dr. prédikátor
Nyilvánvaló hogy alaptalan a vizsgálat!!! Hiszen törvényesítették a lopást!!!
világlátó
Egyetértek azokkal, akik úgy gondolják, állandó elszámoltatási kényszer alatt kell tartani a hatalompárt összes vezetőjét.
Hogy nem fogja fel ez a tolvaj banda , de hogy nem fogja fel az ország lakossága, hogy már meztelen a király??!! Ez az önmagátfelhatalmazottnak beállított vezér a miniszterelnök, a kormány felelős vezetője, az ország közel tíz milliós lakosságának a szolgája és nem teljhatalmú uralkodó a jobbágyai felett !!! Teljesen természetes, hogy kiemelkedően magas jövedelmet kell kapjon. Nem lehetnek forintos gondjai, családja nem nélkülözhet. A kormány közvetlen költségvetése kell gondoskodjon arról hogy normális igényei esetén jusson forrás a protokollra, a szállításra, a munkavégzés eszközeire, de minden személyes szükséglete kielégítésére. Kapjon megfelelő ellátást az országban többfelé fenntartott üdülőkben a pihenésre.Illesse meg mindez később is, ha már nem lesz miniszterelnök, lakjon családjával élete végéig a miniszterelnöknek járó szolgálati lakásban, ahol a berendezés és minden más legyen időközönként cserélve, frissítve, járhasson sportolni azokba a klubokba, ahová szívesen menne, stb. De az, hogy titkos vagyonokat gyűjtsön külföldön, földeket, erdőket, üzletrészeket, műkincseket, stb. az talán mégsincs rendjén. De ez a minisztereire is vonatkozik. Ráadásul a vagyonnyilatkozatok évek óta a viccek kategóriájába tartoznak.
Ez egyszerűen elfogadhatatlan. Nem kell még jobban lejáratni a miniszterelnököt. Ő viszont ne adjon alapot a szégyenletes elszámoltatási igényhez. Ahogy sok más kényes téma nincs rendezve, úgy ez sem. Néhány éve még elment...mondta Pokorni Zoltán. Ma már ez nem megy el Hölgyeim és Uraim, Kedves Barátaim! A nincstelenség, az inség, a szegénység oly méreteket öltött, hogy már kifejezetten disznóság az urhatnámság, a mértéktelen pazarlás, a brutális fizetésemelések a hatalompárt köreiben. Hogy hogynem, folyamatos a lelepleződés fideszéknél. Egyre több a korlátoltság a pimaszság, az arcátlanság, az elvtelenség.
levi
Orbán az érinthetetlen. Igazából embert is ölhetne nyilvánosan, akkro se történne vele semmi. Undorító ez a disznó.
human
Tehát nem tiszta, hogy honnan van ekkora vagyona. Tudtuk, de legalább így ő is bevallotta.
volvós
A cikk cime helyesen:

" Nem vizsgál(HAT)ják meg Orbán Viktor vagyonnyilatkozatát !"
szandokan
Az ilyen dolgokkal veszíti el lassan többek között Orbán a szavazóit. Az enyémet bármikor megvizsgálhatják, én mindent tudok igazolni, nincs takargatnivalóm. Az úton is csak annak kell félnie a rendőri igazoltatástól, akinek nincsenek rendben a papírjai...
Fradigege
Itt mindenkinek ki kellene teregetnie a kártyáját, ha akarunk egy ilyen vagyonvizsgálatot. Álszent a kezdeményezés. Gyurcsány is háttér mutyikból szedte meg magát. Az egész politikai elit erre bazírozik, ha a hatalom közelébe kerül. Kiszednek belőle annyit, amennyit csak bírnak. Mekapják az útmutatót vagy a fülest, hogy mikor, hol, kivel, milyen papírt kell aláírni. Aztán kéz kezet mos. Egyik sem a tisztesség olimpiai bajnoka.
nemjoezigy
Ha alapvető (vagy annak kellene lennie), hogy a közszolgák, akik állami pénzt kapnak, azoknak kötelező a vagyonnyilatkozat, akkor minimum, hogy vizsgálat is indulhasson mindenféle mentelmi bizottsági engedély nélkül.
Nehogymár ebben is kivételezettek legyenek ezek a, ezek a ...
lajospapa
Ami nyilvánvaló, az nyilvánvaló! Ha pedig nyilvánvaló, el kéne bírni a nyilvánosságot. Ha nem bírja el, nyilvánvaló, hogy nem kell vizsgálni nyilvánosan. Ez ilyen egyszerű.
human
@szandokan: De azért rá szavazol sok társaddal együtt és ezért a nyakunkon is marad. Nem kellene a jobb oldalnak egy (jóval) kevésbé korrupt elnökkel lecserélni ezt a felcsúti pávatáncost?
vonotok
Vajon kinek az agyában pattant ki ez az eszement ötlet???, De, hogy nem normális, vagy nem ezen a földön él az biztos. A mi " nagy vezírünket " ilyen helyzetbe hozni, nem szörnyű???
m.macskosz
"Nem vizsgálják meg Orbán Viktor vagyonnyilatkozatát"

Miért kéne vizsgálni?
Beteg tán?
Kérjen időpontot, majd sziktóberben esetleg...
(Addig összedobjuk, ha hibádzik...)
szandokan
@human: 2018 még messze van, sosem biztos, hogy akkor is rájuk voksolok. Ellenben van itt egy komoly gond: Nincs alternatíva. Talán ha lesz addigra egy olyan párt, amelyiket komolyan is lehet venni, de addig...
szandokan
@human: Hogy a kérdésedre is válaszoljak: Orbán egyenlő a Fidesszel. Ha leváltanák, persze a Fidesz maradna, a helyére csak rosszabb jöhetne, hidd el nekem.
JAJMÁR
Szép, mondhatom. Nem jó irány ez senkinek, mert aki törvényen felül áll, az egyszercsak törvényen kívül találja magát !
Egyébként minket jellemez, hiszen ebbe is belenyugszunk. Nem vizsgálják, oszt annyi !
(Ha vizsgálnák sem találnák meg ami ott van, de már még vizsgálni sem merik... )
human
@szandokan: De hogy érted, hogy rosszabb jönne. Miben lenne rosszabb?
szandokan
@human: Csak gondolkozz el azon, kik is lehetnének a jelöltek.
kkalman
Ideje lenne a parlamentben is bevezetni a svéd modellt. Azzal talán véget lehetne vetni a korrupciónak, a mutyinak, a vicc kategóriába tartozó vagyonnyilatkozatoknak.
Yoda69
Megint ongolt lott a fideSS. Ha valoban megkereste orban a penzt, akkor nincs mit titkolni. Igy hogy titkoljak, egyertelmuve teszu, hogy o is csak egy mocskos adocsalo, mint rogan vagy szargyarto. Persze ezt tudtuk eddig is.
Itt forradalom kell, hogy ezeket a verszivokat lekaparjuk magunkrol.
levi
@szandokan: Egyetértek Veled. Orbánt nem szabad leváltani, mert utána csak rosszabb jönne a fidesz körein belül. "Vakok közt félszemű az úr" tartja a mondás, magyarán: ha orbán ilyen, milyenek lehetnek a helyettesei??!!
bretagne
@szandokan: ...addig el kell viselned a jelenlegit. Ez alternatíva???
Clavigo
Ne vicceljetek már,,,Majd Orbán elvtárs szépen átvizsgálja saját maga vagyonosodását,,,oszt jó napot.,,,,Mint Vida téénsasszony..
mate03
@Bercifiu: De ha egy géppel írott,szabályos feljelentés érkezne természetesen névtelen,mert az az igazi?Azzal mit kezdene Polt eltárs?
eszegfu
Csak ugy eszembe jutott a "nyilvánvaló alaptalan"-ról. Az adózás rendje szerint (nem szó szerint idézve!), ha nem állapitható meg a bizonylatokból a jövedelem, akkor a NAV megcsülheti, joga van hozzá! E szerint a becsült adat szerint rója ki a különféle adókat, birságot, kamatot. Akkor már, ha ez egy egyszerü vagyonosodási vizsgálat, miért nem lehet lefolytatni? Annyira sza...s az ügy?! O.V. helyébe én eleve felszólitanám a bizottságot az ügy lefolytatására, mint ahogy Vida Ildikót is felszólitotta az amerikai ügyvivő feljelentésére.
simmering73
Bírom a fideszfanok jelenlegi hozzáállását a népnyúzó hatalomhoz. Nincs alternatíva - mondják a látens fideszfanok. Kérdem én agyhalottak: 2010-ben alternatíva volt ez a tetves banda akik program nélkül kezdték el az ámokfutásukat?
karma1
@szandokan: Ezt magyarazom itt par eve!!! Csak eppen kettotok kozott az a kulonbseg, hogy orban akaratara a NAV akar egesz evben a nyakadon ulhet, pedig Nalad minden a legnagyobb rendben van, viszont az o hirtelen vagyonosodasahoz meg senkinek semmi koze! Vagyis Te dolgozol, munkat adsz, adozol, mint a guzu, ES b@szogatnak, mig orban es az egesz pereputtya azt csinal, amit akar, mert a kdnp-s csokos elhajtja az erdeklodoket a majom farkara...!

Peldat vehetne Gyurcsanyrol, akinek a vagyonbevallasa nyilvanos volt, azzal a kulonbseggel, hogy O DOLGOZOTT, mielott a politikai palyara lepett, mig vitya nem.
herczeg0210
Nem kell vizsgálni itt semmit. Tudjuk nagyon jól, hogy soha életében nem dolgozott!!!
dr. prédikátor
Na látjátok ,nem vizsgálják a vagyonosodását! Ez is csak azt igazolja hogy a felcsuti rém úgy lopta össze a vagyont!!! ha tiszta lenne a nem létező lelkiismerete nyugodt szivvel merné vállalni a megmérettetést:De így csak azt erősíti meg hogy a vagyonát úgy lopta össze!!!Nincs ebben a pondróban egy szemernyi tisztesség se!!!
perfekt
Személyesen,nekem mondta,semmi elvámolni valója nincs!Csak azt veszi vissza,amit a komcsik elvettek ,a faterjától.
petike
@perfekt: a komcsik a faterjától? Ha nem lett volna párttitkár az öreg orsós, még elhinném. Így inkább azt mondanám, hogy amit az öreg orsós ellopott az ország vagyonából, amikor bányaigazgató pártfunkci volt.
De lehet, a kis orsós úgy értette, hogy megpróbál többet lopni ebből a rendszerből, mint amennyit az öregorsós tudott a régi rendszerből.
Egyfajta bizonyítási vágy, megmutatja, hogy többre viszi, mint az öreg.
petike
@szandokan: Tehát akkor tartsuk meg orbánt 100 évig?
Nem inkább az egészet kéne eltakarítani?
Nincs alternatíva? Mert aki érdemben tehetne az országért (ne érts félre, nem gyurcsány, és a többi mostani politikus), a vállalkozók, az értelmiség nagy része így gondolkodik, hogy orbán után csak rosszabb lehet. Hát gratulálok.
evacica
@mate03: Azt amit az aláírottal tesz, ha nem a baloldal ellen szól!
evacica
@herczeg0210: A szomorú az, hogy megteheti, hogy a nem számol el a vagyonukkal, s nemcsak azzal ami az ő nevén van hanem az egész Orbán családéval, értve a kedves papát, lányáékat, és az egész retyerutyát, mert ezt a hatalmas vagyont mint politikus halmozta fel Orbán és családja!
Gyuri Géderről
@levi: "Vakok közt félszemű az úr" tartja a mondás," Ez így igaz.
"Hülyék országában Orbán az úr" ez egy új mondás. Ez is, így igaz.
Strassnoff Ignác
Vagyunk mondjuk 10-en. Együtt lopunk, csalunk, hazudunk. De én vagyok a góré, én osztom el a zsákmányt, plusz bárkit kinyírhatok, ha úgy hozza kedvem. Jön valami zseni, aki megkérdezi a bűntársaimat, hogy én akasztani való szemétláda vagyok-e. Mire azok kórusban felelik, hogy ugyan, dehogy! Milyen meglepő...
Komolyan nem tudom eldönteni, hogy egyes ellenzéki emberkék naivitása inkább röhejes, vagy inkább sírni való-e...
bencemacska
@mate03: ma, 08:54

Polt elvtárs (mármint OV elvtársa!) rögtön megindítaná a nyomozást - még DNS vizsgálattal is - és kinyomoztatná ki tette a feljelentést.
Az meg ijedtében hátrabilincselt kézzel öngyilkos lenne egy rendőrségi gépkocsi hátsó ülésén!
herczeg0210
Miután még életében nem dolgozott, nem is lehet vagyona. Akkor meg mit kell vizsgálni?
bencemacska
@perfekt: ma, 12:32

Ilyen sokat ér egy MSZHP párttagkönyv?
Azon kívül mije volt az apjának?
nezelodo
"bencemacska
@perfekt: ma, 12:32

Ilyen sokat ér egy MSZHP párttagkönyv?
Azon kívül mije volt az apjának?"

A kőbányákban hagyománya volt a munkásőr egységek szervezésének. Esetleg lehetett egy pufajkás osztaga... Elég meggyőzőek voltak a tsz szervezéseknél a davajgitárokkal ezek a mozgalmárok. Lehet, hogy egy ilyent örökölt, amikor a Papp János féle Megyei PB-ba végre sikerült beküzdenie magát.
Rumcájsz
KÉZ KEZET MOS...

KOMOLY POLITIKAI ELITTEL RENDELKEZÜNK...
karma1
@perfekt: A mondatodat kiegeszitve:... amit a kommunistak elvettek az apjatol, ES AMELYIK PARTBAN O KISZ BIZOTTSAGI TAG volt, mert ez a part ugye annyira megviselte vitya belso lelkivilagat, es hat latjuk a sajat szemunkkel, hogy az egesz orban-orsos csalad jelenleg is az ut szelen van, ott tengeti egyik napjat a masikra...

Mondd, kiralyfi, hany eves vagy? 26 ! Es meg hiszel a mesekben? (Markos -Nadas)
perfekt
@karma1: Ari vagy,,egy kis életet akartam vinni a posztra azzal a két mondatommal.Jelen pillanatban,az ország is szűk nekem miatta,nem-hogy beszélő viszonyban legyek vele. Kint vagyok a sógoroknál.Puszi.
karma1
@perfekt: Akkor jo! Szoval biztonsagban vagy...:o))) A "szint" sikerult jol bevinned, de ne akarj itt ellensegeket szerezni Magadnak, nem eri meg...:o))) Nem ilyen voltal Te, mi tortent Veled? Akar privizhetsz is...:o))
kkalman
@Nil: "OV AZ iSTEN"?
Talán! Egy ß@rkupac tetején!
perfekt
@karma1: Én semmit nem változtam,hidd el csak az idő halad,de viszem magammal a "daliás" időket..A sport megtanított a szemtől szembeni- tisztességes,viselkedési szabályokra is.És nem kevés,vagányságra is, persze ismerve a-tűréshatárokat.Amennyiben-ezért valaki haragszik majd , ám legyen.s tegye.:-)).Köszönöm a prividet-élek vele-mikor a fiam minden tekintetben helyre jött.Addig is cupp:)
világlátó
Kedves Barátaim ! Mi itt valamennyien súlyos ítéleteket fogalmazunk meg a kialakúlt helyzetről. Ilyen mértéktelen tiszteletlenséggel miniszterelnökről és kormánya által / no meg az előtte lévőknél sem ismeretlen kialakított helyzetről ezidáig még soha nem merészkedtünk. / Tiborc volt az egyetlen, Katona József által megformálva / Nehogy már a fennálló államrend megdöntésére irányuló szervezkedés súlyos bűnébe essünk Hölgyeim és Uraim Kedves Barátaim ! Ezeknek a felvetéseknek, súlyos kérdéseknek a parlamentben van helye, ott is kulturált formában. Hogy nincs senki akinek volna erre erkölcsi alapja??? Ja kérem így választottunk, választottak, akik elmentek a választókörökbe és odatették összes szellemi kapacitásukat. / én is voltam /Persze ez most már veszett fejsze nyele, Ezek a hozzászólások nem tudni hová kerülnek sommázott formában, de ha a propeller moderátorai erről időközönként tájékoztatásokat adnak, talán ez is segítheti azokat, akik a társadalmi elfogadottságról vagy elégedetlenségekről kérnek információkat. Reméljük ez nem arra a sorsra jut, mint a korabeli hangulatjelentések, ami persze azért is volt olyan, mert nevesített volt.
Az is hasznos, hitelességet biztosító helyzet lenne, ha ide is, más fórumra is minden pártpolitikai nézet szimpatizánsa írna, / lehet most is így van / mert én nem szeretnék egy olyan fórumhoz írogatni, amit csak és kizárólag ellenzéki , azon belül is kifejezetten csak mszp.-s olvasók látnak. Bár kritikai észrevételeimet nekik is szánom bőséggel.
Bizonyára azt azért sikerült eddig is láttatnom, hogy nagyon rosszul veszem az Orbán Viktor miniszterelnök sajátos ámokfutását, szándékait és zavartságról árulkodó terveit.
Ugyanakkor súlyos felelősség terheli az mszp.-t és az szdsz .-t illetve vezető politikusaikat elsősorban. Országvesztő élhetetlen politikájukkal, amihez a velük ellenzéki fidesz vastagon hozzájárult, elvesztették az ország bizalmát.
Mi itt azon kell agyalognunk szerény felkészültségünkkel, hogy előbbre lépjünk.
Tibor43
Nem csoda.
Jobb a megélhetési békesség...
Toby
Itt nincs mit vizsgálni, orbánc soha nem dolgozott a polgári becsületes életben, semmilyen vállalkozása nem volt, semmilyen jól menő cégnek nem volt igazgató tanácsi tagja, sem a lottón, sem a totón nem nyert, gazdag örökségről sincs hír - becsukni a sunyi p***ába a tetves bűnözőjét !

Meg azt is, aki bűnpártoló módon akadályokat gördít a vizsgálat elé !

Poltnak még mindig fenn vannak szemöldökei ?

Ki kell vinni az EP elé, hogy vannak hazai törvényen kívüliek !
Nil
@kkalman: az a baj hogy az a szarkupac jelenleg MAgyarország
Én azt gondolom hogy ov egy nagyon beteg ember/elme- nagyon rossz orvosok kezében
sajnálom mert hiába a nagy vagyon, a tejhatalom, - boldogtalan- ahogy a családja is az
ÉS ahogy Biszkú Bélát sok év után törvény elé citálták, egyszer eljön az idő amikor neki is bírái elé kell állnia - vagy így, vagy úgy.
De vele együtt leszünk a bíróság előtt mert hagyjuk - mert nem vagyunk az utcán - mert a pártok a saját hatalmukat keresik, mert nincs 300 igaz ember ebben a hazában aki tisztességesen vezetné az országot és mindig csak a rossz és a kevésbé rossz között lehet választani egy ideje. És most törekszik fel a lehető legrosszabb és mi hagyjuk ... én csak remélem hogy még nincs késő és lesz fordulat
bakegya
Kit érdekel a nyilatkozata-a tényleges vagyongyarapodása és annak időbelisége a lényeg-és a strómanjait se hagyják ki belügyesen,de külügyesen sem.
kisangyalom13
Kedveseim nem csak Orbán Viktor van, Magyarországon, minden párt felelős az idegháborúért!
Depressziós beteg emberek lesznek, munkahelytől függetlenül a munkaválalók!
Remélem erről is tanácskoznak Szegeden 2015. január 28.-31-ig?
www.mptpszichiatria.hu/info.aspx?sp=1

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.