Az elmúlt évek eredményei azt bizonyítják, hogy a magyar modell igenis működik – jelentette ki Szijjártó Péter kedden Zalaegerszegen a német Edelmann nyomdaipari cégcsoport 4,5 milliárd forintos zöldmezős beruházásának alapkőletétele alkalmából.

A külgazdasági és külügyminiszter úgy fogalmazott: Magyarország bebizonyította – és ezzel zárójelbe tett egy korábbi gazdaságpolitikai dogmát –, hogy "igenis lehetséges egyszerre gazdasági növekedést produkálni, új munkahelyeket teremteni, közben pedig fegyelmezett költségvetési gazdálkodást folytatni, csökkenteni az államadóságot, és három százalékos szint alatt tartani a költségvetés hiányát".

Szijjártó: igenis működik a magyar modell, majd letett egy alapkövet

Magyarországon 22 éves rekordot megdöntve ma már 4,2 millióan dolgoznak, az elmúlt egy év alatt 160 ezren találtak a versenyszférában új munkahelyet, és tavaly február óta, az egész Európai Uniót tekintve Magyarországon csökken a leggyorsabb ütemben a munkanélküliség – tette hozzá. Hála a közmunkásoknak – tesszük hozzá.

Szijjártó szerint az idei lesz a harmadik év, amikor bővül a gazdaság. Nem csak az adórendszert, de az oktatási, szakképzési és munkajogi rendszert is jelentősen át kellett szervezni annak érdekében, hogy „Magyarországot a szikla széléről elvezessük oda, hogy ma már az Európai Unió egyik leggyorsabban növekedő gazdaságával rendelkezzen” – fogalmazott a miniszter.

A zalaegerszegi beruházásról elmondta: a 4,5 milliárd forintos költséggel épülő, 12 ezer négyzetméteres gyártócsarnok révén 100 új munkahelyet teremt a német nyomdaipari csoport, és a kormány 500 millió forintos uniós forrást biztosít a beruházáshoz. Hozzátette, hogy a nyomdaipar teljesítménye Magyarországon tavaly már az első 11 hónapban meghaladta az egész 2013-as évi teljesítményét, és 15,6 százalékos növekedést tudott felmutatni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mate03
@tivoli: Részed legyen benne! Tudod én már eléldegélek a nyugdíjamból.könnyen pofázok!De amit írtál kicsit erős volt!
tivoli
@mate03: ma, 09:42
Bocsi mate, valóban kicsit félreérthető így önmagában a megjegyzésem.
Úgy olvasd, hogy szorosan összefügg Desischado hsz-ával.
Ő azt írja: "nem látom a munkahely teremtést! A közmunkások valóban többen vannak, az igaz! "
S akkor jöttem én: "A közmunka is munka, kedves Desischado."
Mert ugye valójában teremtenek munkahelyet.. És úgy néz ki, hogy egyre több munkát fognak közmunkává "átalakítani".
Fradigege
Petikének is nehéz, kemény és szorgos munkával teremtették meg a szülei a jobb életet. Semmi kartelezés nem volt a háttérben. Minden törvényes vót! Apuci nem került összeütközésbe a törvénnyel. Nem, a vád alku az más. Akinek piros a tenyere az fingott.
lópicigáspár
A képen ott a lapáttal valószínűleg a munkát, a demokráciát, a szólásszabadságot, a ... temetik és semmi közük semmilyen alapkőhöz!
Desischado
@tivoli: Mondtam én hogy nem? Én aztán csak tudom, hogy az!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.