Huszonhat új kormányablak nyílik a hétvégén, így összesen száz lesz az országban – közölte a Miniszterelnökség csütörtökön.

A közlemény szerint azt tervezik, hogy a kormányablakok száma az év végére eléri a 280-at, így minden járási székhelyen lesz lehetőség az ügyintézésre. A területi közigazgatás átalakításának fontos állomásaként Baján, Kiskunhalason, Orosházán, Gyulán, Mezőkövesden, Szerencsen, Budapesten, Kisteleken, Szegeden, Sopronban, Gyöngyösön, Tiszafüreden, Oroszlányban, Tatabányán, Bátorterenyén, Gyálon, Kaposváron, Nyírbátorban, Máriapócson, Bonyhádon, Tamásiban, Kőszegen, Szombathelyen, Csepregen, Sárváron és Devecserben nyílnak új kormányablakok.

Azt írták: mindez jelentősen javíthatja az állami ügyintézés minőségét, hiszen évente milliós nagyságrendű üggyel foglalkoznak a kormányablakok és a hozzájuk tartozó járási hivatalok. A kormány 2015-ben meg akarja változtatni "az ügyintézés kultúráját, minőségét, időtartamát, és rövid időn belül az árát is". Így az állami szolgáltatásokat igénybe vevő emberek hivatalos ügyeiket egy helyen intézhetik majd. A fejlesztéseknek köszönhetően – írták – a jelenlegi 265 helyett a közeljövőben több mint kétezer ügymenetet indíthatnak az ügyfelek.

A Miniszterelnökség tájékoztatása szerint megnyílik és bővül az elektronikus ügyintézés lehetősége, ezáltal otthonról is könnyebben lehet majd ügyeket intézni. A kistelepüléseken ügysegédi rendszerben személyesen is jelen lesz az állam képviselője, könnyítve ezzel az ügyintézést.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.