Az M1 megsértette a politikai hírekhez fűzött hírolvasói kommentár tilalmát, ezért a médiatanács figyelmeztetésben részesítette a csatorna médiaszolgáltatóját – áll a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság pénteki közleményében.

A testület keddi ülésén foglalkozott az M1 Híradó tavaly november 8-i adásában elhangzottakkal; a konkrét esetben a híradó műsorvezetője utalást tett egyes online hírportálokra, amelyek szerinte szándékosan elhallgatták az országról szóló pozitív híreket – írják.

A fokozatosság és arányosság elvén alapuló korábban kialakult jogalkalmazói gyakorlatnak megfelelően, mivel a médiaszolgáltató első alkalommal sértette meg a szóban forgó rendelkezést, a médiatanács a felhívta a jövőbeli jogsértésektől való tartózkodásra – áll az NMHH közleményében.

Emlékeztetnek arra: a testület korábban, ugyanezen törvényi rendelkezés sérelme miatt ezt a jogkövetkezményt alkalmazta, amikor a Hír TV egyik 2012 októberi, az ATV és az RTL egy-egy 2012 novemberi híradójában, valamint a Klubrádió egyik 2013 februári, illetve szeptemberi hírblokkjában a hírolvasók a Jobbikot "szélsőjobb", "szélsőjobboldali", illetve "szélsőséges" jelzőkkel illették, ezzel véleményt formálva a pártról.

Fontos kiemelni, hogy a szabályozás természetesen nem általában véve a vélemények közzétételét korlátozza, hanem a nézők, hallgatók befolyásolását a hírek értelmezésében azáltal, hogy a híreket a hírolvasó vagy a médiaszolgáltató saját véleményével kíséri. A hírek és a vélemények elkülönült bemutatását a törvény nem korlátozza – emeli ki az NMHH közleménye.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

73
Úgy látom a médiatanácsnak is annyi lesz,ha így folytatja tovább.Hogy meri kritizálni a fityesz tv-t.Ha más nem,majd beültetnek sok-sok fityeszes pártkatonát a tanácsba,de elég lesz pár bunkó is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
X-ray
Csak figyelmeztetés? Hiszen hallgatni is rossz, annyira pösze. Tegyék már át olyan helyre, ahol nem kell beszélnie... :)
Toby
Kirakaaaaaaaaaaatpolitiiiiiiiikaaaaaaaaa...
mate03
@X-ray: A sötét szobába lámpa óltógatónak!
panellproli
Mindig azt kérdeztem magamtól hogy a királyi TV alkalmazottai tükörbe néznek -e olykor, és átgondolják-e hogy mi lesz majd a furkók után? Hát úgy látszik alapból ilyenek.
simmering73
Hiperaktív a kis nyalóka? Hogy szoruljon be a nyelve oda, ahova gondolom.
m.macskosz
@73: @Toby: -nál az igazság!
Mit gondolsz, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság mely politikai párt elkötelezetteiből áll?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.