Az olcsóbb autózás ellen tüntettek a szocialisták – közölte a Fidesz pénteken Tóbiás József nyilatkozatára reagálva.

A szocialista pártelnök-frakcióvezető pénteki sajtótájékoztatóján azt közölte, hogy az MSZP igazságtalannak, aránytalannak tartja az útdíjrendszert,  mert az eddig ingyenesen használt utakért fizetni kell a fővárosban és a Pest megyében élőknek, illetve azért is igazságtalan, mert a Pest megyeiek aránytalanul többet fizetnek, mint a más megyében élők. A párt pénteken több megyében is tüntetést szervezett az új útdíjrendszer ellen.

A Fidesz-frakció reagálásban az áll, hogy az új útdíjrendszerben az autósok 70 százaléka olcsóbban veheti igénybe az autópálya- és gyorsforgalmi úthálózatot, így akár több tízezer forintot spórolhatnak meg évente, még az újonnan fizetőssé vált szakaszokat beszámítva is.

A változások elősegítették, hogy olcsóbban és többen tudják igénybe venni az autópályákat és autóutakat, hiszen kétszer annyian vásároltak autópálya-matricát januárban, mint az előző év azonos időszakában – tették hozzá.

"A próbaüzemmel járó kisebb problémák ellenére az autósok többsége már elfogadta az átalakítást, mert tapasztalja annak egyértelmű anyagi előnyeit" – írta a párt sajtóosztálya.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

73
Ha nekem ez többe kerül,attól hogyan lesz nekem olcsóbb?Kit néztek ti hülyének fityesz majmok?!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@kakaósbögre: Igen csak annak a tendenciája lefelé mutat, no hova, hát a bilibe, oda vezet bennünket ez az elfuserált siserahad...
Vizual
Igen. Mert legtöbbet az sporól aki nem megy fel az utakra. Ha nő valami, és több lesz az egy kilométerre jutó pénz összege, mitől lesz olcsóbb. ? De ezt is megeszi a magyar. (?)
Senara
Mindenbe benne a csavar . Megyematricát vesz mert addig használja az elkerülő utakat . Messzebb menne vegyen autópálya-matricát
Toby
Hét nincs egy értelmes, vagy annak látszó kétlábú abban a büdös, Lendvay utcai fészekben ? Miért állandóan a minősített nagyon hülyéket lökik a mikrofonok elé ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.