A magyar kormány médiapolitikájának bírálatára szólította fel a Magyarországra látogató Angela Merkelt a Riporterek Határok Nélkül nevű nemzetközi újságíró-szervezet, és a civilek védelmét várja az Amnesty International. A CÖF sem tudta kihagyni, hogy üzenjen a német kancellárnak.

"Orbán alatt egy sor elnyomó szabályozást hoztak a független újságírással szemben és jelentősen kiterjesztették a média feletti állami ellenőrzést" – jelentette ki Astrid Frohloff, az RSF németországi szervezetének igazgatósági tagja, aki szerint a német kancellárnak  erőteljes kritikát kell gyakorolnia Budapesten.

Az Amnesty International a civilek védelmét várja a Magyarországra látogató Merkeltől. John Dalhuisen, az  AI európai és közép-ázsiai igazgatója szerint magyar hatóságok folyamatos támadása a civil szervezetek ellen minden szempontból egy boszorkányüldözésre emlékeztet.

Az EU vezetőinek nagyon ébernek kell lenniük, hiszen az Oroszországban kifejlesztett eszközök már egy EU tagállamban is kezdenek megjelenni. Angela Merkel nem mulaszthatja el az alkalmat, hogy hétfőn szót emeljen ez ellen – jelentette ki Dalhuisen.

Az Amnesty nemrégiben adott ki egy jelentést a civilek hatósági zaklatásáról. Megállapításuk szerint az eljárás  egy politikailag motivált vizsgálat volt, amelyet megelőztek a miniszterelnök és más kormányzati tisztviselők nyilatkozatai, amelyekben már előre valószínűsítették a szervezetek bűnösségét, bármiféle kézzelfogható bizonyíték nélkül.

A Békemenetesek is úgy gondolták, hogy muszáj lesz valamit mondaniuk Angela Merkelnek. A CÖF közleményében az áll:

"Ne tévessze meg a baráti Németországot és annak civil társadalmát a magyarországi választásokon közelmúltban súlyos vereséget szenvedett ellenzékiek pöttömnyi csoportjainak hangoskodása. Meggyőződésünk, hogy az Unió legerősebb gazdaságát vezető kancellár asszony figyelmet fordít a magyar emberek törekvéseire, amely Európa szuverenitását elsődlegesnek tartja, és valószínűleg megegyezik az Unió állampolgárainak akaratával"


3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

colibri
Elég baj az és már régen rossz, ha ilyesfajta bírálatokra fel kell szólítani a kancellárt.
perfekt
Kettő!Kérdezem- Merkel,foglalkozása ideggyógyász? Egy! Sziszüphosz-i munka lenne.
Clavigo
Kikérem magamnak,hogy a tahó gyülekezet ( CÖF ),az én nevemben nyilatkozzon.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.