A médiaelemző műhely elemzése szerint nincs okunk feltételezni, hogy a kormány bele akarna szólni a kereskedelmi csatorna híradójába, a közvéleményen múlik, hogy ez ne is történjen meg.

A Mérték Médiaelemző Műhely elemzésében számba vette, hogy milyen lépésekre lehet számítani az RTL Klub részéről az anyavállalat, az RTL Group és a magyar kormány közt zajló tárgyalások nyomán.

A múlt héten a 444 azt szellőztette meg, hogy a német RTL Csoport a magyarországi menedzsmentet átlépve tárgyal a kormánnyal, a Népszava pedig már arról írt, hogy a megállapodás része a csatorna kormánykritikus híradójának visszafogása. Ezt végül minden érintett cáfolta.

A Mérték szerint egyelőre nincs okunk a legrosszabbat feltételezni, hogy a kormány utasításokkal látná el a csatorna hírszerkesztőségét. Arra, hogy ez ne történhessen meg, a nyilvánosság a legfőbb biztosíték: ha mi, a nézők úgy érezzük, hogy a Híradó tematikája, hangvétele megváltozik, azt hangosan szóvá kell tenni, számon kell kérni a csatorna vezetőitől, a közösségi média eszközeivel tematizálni kell a kérdést – írják. A nézők százezrei követhetik, hogy megszokott hírműsoruk betartja-e a szakmai tisztesség elveit, nyilvánosan meg lehet vitatni, ellenőrzi-e a csatorna a közhatalmat. Lehet, hogy éppen most fog közüggyé válni a magyarországi nyilvánosság helyzete és a hírszolgáltatás minősége – áll az elemzésben.


3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Ugyan mennyit kaptak ezért az "elemzésért"?!
Desischado
Majd meglátjuk, mennyire gerinces az RTL!
Regency
Nagyon remélem, hogy az RTL Klub olyan marad, mint eddig, sőt! A híradó legyen igaz hír adó! A két bemondó pedig a lehető legjobb választás volt anno! Sokra tartom mindkettőjüket! Emelem kalapom előttük! Csak a "kitaposott" úton tovább, törhetetlenül!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.