Pénzmegvonással bünteti az embereket a kormány a vereségért – írja a nol.hu.

Mi a közös Debrecenben, Egerben vagy Nyíregyházában? A Fidesz nyert, a városok rendkívüli támogatást kaptak. És mi a közös Szegedben, Gyöngyösben és Kazincbarcikában? A vezetés baloldali lett, plusz pénzről nem is álmodhatnak.

Ám még súlyosabb a helyzet Salgótarjánban. A városra az állam által kötelezően átruházott feladatokhoz – mint például a szociális ellátások kifizetése vagy az óvodák fenntartása – 4,4 milliárd forintra lenne szükség. Az állami normatíva ehhez 2,2 milliárdot biztosít, míg az adókból 1 milliárd forinthoz jut a város, ám ezekkel együtt is még 1,2 milliárd hiányzik a költségvetésből.

A Fideszes vezetés alatt nem volt probléma: csak a választás előtti évben kaptak ehhez két részletben egy milliárd forintot. Most mindössze 60 milliót sikerült kiharcolni az ottani fideszes politikusoknak a 38 ezer fős város számára. Összehasonlításképpen: a 300 fős Drágszél 58 millió forintos támogatást kapott.

A város ellenzéki vezetője, Dóra Ottó szerint erre más magyarázat a bosszún kívül nem nagyon lehet, hiszen a polgármesteri hivatalban ugyanazok írják a pályázatokat, mint eddig. A kormány azt kommunikálja a salgótarjáni vezetésnek, hogy vessenek ki új adókat, ám ők erre nem hajlandóak. Szerintük ebben a szegény térségben ez népsanyargatás lenne.

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Ez Orbán illiberális rendszere !
Csak, hogy értelmezni lehessen az illiberális baromságát !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
darwin
@rosalinda57: Mi az örömködés tárgya?A munkaadók nagy százalékát a kis és közepes vállalkozások adják.Nem a nagyvállalatok és a multik.
KERKA
@palika: Ezek valamiféle külön elit fajnak képzelik magukat. Felsőbb rendűeknek. És sajnos meg is tehetik, itt már ellenség, aki nem úgy gondolkodik, mint ők.
nezelodo
Nem kell fidesz bosszúnak nevezni, az egyszemélyi vezető beteges személyisége a vezérelv.
gödörben
@Strong: Igaz. De sajnos mindenhol ez vezet a teljes kizsákmányolásunkhoz. Mikor pedig már nem lesz mit félteni az elsőprő erőnk kárait is mi isszuk meg.
mariaberta
@nezelodo: Ez az ember nem beteges, hanem BETEG.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.