Folytatódik a lapokban a pénteki Simicska-performansz elemzése. A Figyelő például azt írja, hogy Simicska végleg elvágta magát Orbánnál, de nem önmagában azzal, amit mondott.

A Simicska Lajoshoz közelállókat nem igazán rázta meg, hogy a nemzet Lajosa pénteken úgy beszélt, mint egy kocsis. Orbán Viktor is edzett lehet a témában, azon viszont meglepődhetett, hogy a mellette eddig mindenben kitartó milliárdos nyilvánosan beszélt így róla.

A Figyelő csütörtöki száma szerint az őket ismerők szerint ez lehet a végleges szakítás oka, a miniszterelnök ugyanis hiú ember, akinél még az ezeréves barát sem lépheti át a nyilvános durva bírálat határát.

A lap úgy véli, hogy a reklámadó kiterjesztése még nem lett volna elég indok ahhoz, hogy Simicska pénteken bedühödjön és mindenkit elküldjön. Ahhoz egyrészt az kellett, hogy úgy érezze, régi barátai (Orbán, Liszkay) árulták el, illetve az, hogy az RTL Klubot érintő reklámadó-csökkentéssel lényegében egy szövetségest vontak el Simicska mellől.

A cikk szerint Simicska napok óta készült arra a csütörtök esti nyilatkozatra, amely a Népszava Online-on jelent meg, és amelyben médiaháborút vízionál a reklámadó kiterjesztése esetén. Az egyik nyilatkozó forrás szerint egyébként Simicska sem volt minden esetben oroszellenes, mert például állítólag arról győzködte Orbánt, hogy a Gazprom-féle Déli Áramlat gázvezeték építésébe szálljunk bele. A projekt azóta megbukott.

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
colibri
Attól tartok, ez fordítva még jobban igaz!
lampa laz
"a miniszterelnök ugyanis hiú ember, akinél még az ezeréves barát sem lépheti át a nyilvános durva bírálat határát" - oszt mire is hiú? - csak nem a kék vérűségére?
papa.49
@lampa laz: Hát arra, hogy ő most úgy érzi, hogy az ország ,,tejhatalmú ura,, persze ez azért nem biztos hogy úgy is van...
lampa laz
@papa.49: hát igen, ezen az érzésen kellene minél előbb változtatnunk, hogy ne azt higgye, hogy úgy is van.
Hellcat
A qrbán ugyan úgy élősködik az országon mint a barátain...
Senara
A Figyelő alattomosan alátesz Simicskának ,,,,,". -----A lap úgy véli, hogy a reklámadó kiterjesztése még nem lett volna elég indok ahhoz, hogy Simicska pénteken bedühödjön és mindenkit elküldjön. Ahhoz egyrészt az kellett, hogy úgy érezze, régi barátai (Orbán, Liszkay) árulták el, illetve az, hogy az RTL Klubot érintő reklámadó-csökkentéssel lényegében egy szövetségest vontak el Simicska mellől.-""" Mi van ? RTL és Simicska szövetségesek voltak ?
Dr. Felipe
Csak hát ha a Lajos énekelni kezd akkor azt hiszem vicctor is elvágja magát, nem kicsit nagyon.
nyanya001
Akkor itt az ideje, hogy Simicska kinyissa a száját,
neki már úgyis mindegy !
bencemacska
@Senara: ma, 12:14

Azt nem hiszem, hogy szövetségesek voltak, de egy cipőben jártak! S.L azt gondolta, hogy a vita nem a reklámadó szétterítéséhez, hanem visszavonásához vezet!
Pénteki kirohanásának oka, pedig tényleg Liszkay húzása volt. S.L csütörtökön lenyilatkozta a reklámadó miatti bosszúságát, Liszkaival megbeszélte a lemondását és kivásárlását és gondolta, hogy amikor visszajön szabiról már meg lesz a nyilatkozat hatása, tudja rendezni sorait! Váratlanul érte a csoportos felmondás az indulása előtti percekben! Rájuk volt dühös! (Meg persze a felbujtójukra, akinek kiléte nem volt előtte kétséges!
nemkati
@nyanya001: Nagyon nem mindegy Simicskának. Ha kicsit belegondolsz, miféle ember, miféle barát az 0rbán, hát ráuszítja a NAV-ot, Poltot, Pintért meg akit ér, és úgy kicsináltatja velük, hogy ajjaj. Bár, közben valószínűleg 0rbán is elveszt mindent. Istenem, de szép is lenne. :DDD
tivoli
Ha belegondolok, rossz húzás volt Lajosunktól, hogy azonnali hatállyal kirúgta az embereit. Lehetett volna munkaügyi perek százaival marasztalni őket, s csak aztán kirúgni, miután lecsendesedett a helyzet.
Később mindenki csak arra fog emlékezni, hogy ez a Simicska bosszúból egy szálig elzavart mindenkit aki számít, oszt még neki állt feljebb, és legecizett mindenkit.
nemkati
@tivoli: Nem mindenkit rúgott ki. Az első távozók önként mentek. "Lelkiismereti okokból."
tivoli
@nemkati: Ja. A közvéleménynek később már ugyanaz.
lampa laz
@köhögő bolha: kösz, ez nagyon tecccccetttttttt
palika
Orbán te meg nálam vágtad el magad!!!
Fradigege
Nekem ez kínai. De jó buli. Kényelmesen fotelból hallgatom az új fejleményeket. Halált akarok, véres leszámolás. Számomra itt a happy end, a fideszes apokalipszis.
mariaberta
És ettől Simicska bánatba fog rogyni. De sajnálom.
Megjegyzem, Simicska nem a kedvencem, de ebben az ügyben neki szurkolok. /Jézusom, mire vetemedtem/
mariaberta
@nemkati: De azt hiszem a viszontválasz sem fog elmaradni. Klassz cirkusz lesz, nemde?
nemkati
@mariaberta: dede! :) Követem @Fradigege: példáját, és elterülök a fotelben. (Naja, csak előbb veszek egy fotelt)
Desischado
Én is fotelből szemlélem az eseményeket. Még cirkuszba sem kell mennem! Bár csinálnák ki egymást! De orbánt feltétlenül!
abacs62
Majd pont "simlicska" ilyen ijedős. Ha akarja, zsebre teszi az országosan újonnan kinevezett "g,,ci huszárt, igaz, magát is ki végzi. Egy sebzett vadkan mindenre képes,,
Vizual
Én csak reménykedem, hogy Simicska ámokfutása sokáig tart. DE már félig ki is meszelték. Bár nem féltem, hogy közmunkára megy majd. DE most ő szivja azt amit ő csinált. Na ez az amikor a fagyi visszanyal. Személyesen tapasztalja meg, mit is művelt, Most kiderül, hogy Orbán a géniusz vagy csak egy frontember volt. Aztán majd tehetnek mindketten önvallomást.
mate03
@papa.49: Ha Simicska társul a Magyar üzleti világgal! Orbánnak nem sok jót jósolok! A pénz a hatalom! Ha még hozzá jönne, egy két ember a külföldi bank világból,na abból lenne a katasztrófa Viktornak! De sajnos nekünk is! Bár így is úgy is szarban vagyunk!
papa.49
@mate03: Jól látod mink az emberek mindenféleképp megszívjuk a bránert...
bencemacska
Kegyvesztett sorrend? Demján, Csányi, Simicska... Következő?
mariaberta
@nemkati: nem tudom, nyugdíjas vagy é? De ha igen, most kaptál plusz pénzt, így a fotel jöhet.
mariaberta
@köhögő bolha: A pasas, -a képen- rendkívűl intelligens pofa, és ennek megfelelően igen okosan szól.
mariaberta
@Vizual: Géniusz??? Ne nevettess. Még a feltételezés is túlzó.
Vizual
@mate03: Orbán az üzleti világ jelenleg Magyarországon. és sajnos az Eu-ban is a háború elkerülése miatt.
mariaberta
@Vizual: Géniuszszszszsz? Ne röhögtess, mert belehalok.
Vizual
@mariaberta: Egyszer is értem, de megértem a felháborodásod. :)
kamazuka
Szerintem szó nincsen itt elvágásról.Ugyanaz van mint a politikában.Aki ma hoz egy népszerűtlen törvényt azt idővel lecserélik,de a törvény hatályban marad. El tudom képzelni,hogy oly mértékű a tollasodás,hogy már akkor is jön a pénz,mikor nem tesz senki semmit.
Tudod,mint a Royal T.Hol is?
Szóval most kicsit pihenőpályán de a háttérben dolgozik a gépezet.
Tévedjek!
mariaberta
@Vizual: Elnézést az ismétlésért, de nem bírtam magammal.
bencemacska
@mariaberta: Érdekes meglátás, de ott közös vagyon és gyerekek is vannak!
mariaberta
@bencemacska: Félted őket? Ők megélnek "saját lábon". És igen sok lábuk van, ellentétben azokkal akiknek nem jut még a napi kajára sem.
szaboria1
O. V. tudja neki most csendben kell lennie, nehogy ki boruljon a bili.
bencemacska
@mariaberta: ma, 02:42

Nagyon félreértettél, ha ezt értetted. Én csak azt akartam közölni, hogy ott már más érzések is közrejátszanak. A családi kötelékek!
Bercifiu
@mariaberta: íííííigen, 280 forintot, de nem tudom, hogy kinek ajánljam fel?
Talán a fityinek, ha már a cumi kiesett a szájukból.
bencemacska
@Bercifiu: ma, 17:07

Meglepő, de szerintem ő nagyon jó Marionett figura. Nem jön rá egyhamar a szerepére! Sokáig fogja bírni.
Simicskának esze is van mégis bírta több. mint húsz évig!

Nagyon billeg viszont a 2015. évi leggazdagabb (Gattyán) pozíciója!
mariaberta
@bencemacska: És nemcsak esze van, de dolgozott is azért amit elért. Orbán meg csak a haszonélvezője volt mindennek. / Amiért most olyan hálás/. Ő a munkát csak hírből ismeri.
spu00
Ha valaki többet gondol magáról, mint amit valójában ér az így jár. Az egynapi nyilatkozatok után mély hallgatás jött, az mindent megmagyaráz.Lőpor nélkül nem lehet lőni. A harag meg rossz tanácsadó. Ez történt. Simicska elsőként beszélt, s csak utána gondolkodott, s rájött, hogy nincs mivel lőni.Ez nagyon hasonlít az amerikai korrupciós vádra.Mondani mindent lehet, de bizonyítani csak tényekkel.Ja, ez hiányzik? Minden csoda csak egy napig tart, ha nem igaz !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.