A volt köztársasági elnök Nagyváradon adott interjút, amiben úgy emlékszik, hogy megnyerte a plágium-pert, az államfőségről pedig „jó érzéssel” mondott le – írja a nol.hu.

„Azok után, hogy immár lecsillapodtak a kedélyek, milyen tanulságai vannak az ön számára a kisdoktori értekezése visszavonása kapcsán keletkezett, és az államfői mandátumról való lemondásával végződő ügynek?” – kérdezte a Politika a gyökön blog szerzője Schmitt Pál korábbi köztársasági elnöktől, akivel nagyváradi látogatásán sikerült interjút készítenie.

A plágiumügyébe belebukott exállamfő meghökkentő választ adott. Mint fogalmazott, számára az ügynek nincs semmilyen tanulsága. „Én büszkén, egyenes derékkal és jó érzéssel mondtam le a mandátumomról, ezt a parlament elfogadta. Aztán részt vettem egy peres ügyben az egyetemmel szemben, amit megnyertem, és ők is deklarálták, hogy semmiféle etikai vétség nem történt. Következtetést nem vonok le belőle. Úgy éreztem annak idején, hogy jót cselekedtem” – nyilatkozta a blognak Schmitt Pál.

Ehhez képest a valóságban – finoman fogalmazva – nem egészen így zajlott a per. Schmitt ugyanis valójában elvesztette a pert, doktori címével együtt.

70 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Csak úgy doktor úr ő ahogyan én orvos. Beszél majd az utókor. Kiről? Doktor paliróóól.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Törölt felhasználó
Meghasadt a nemzet sportolója..:) Hát igen nem könnyű a nemzet sportolójának lenni, doktornak és még köztársasági elnöknek is.. Kár, hogy egyikben sem tudott felmutatni önálló eredményeket..:)
Csizmás Kond
@nemkati: Na de Katica...nem én akarlák átformálni vagy valamit megtíltani...csak írtam egy vélemént amire ti különféleképpen reagáltatok és mivel nem fogadtam el a véleményeteket most hánytórgatóztok...:)
Csizmás Kond
@human: Pali írt egy akármilyen dolgozatot (nem mondtam soha hogy jót), amit tudós emberek elfogadtak. Kiderült hogy másolmány tehát azok a tudósok akik a bizottságban részt vettek nem ismerték fel mi a valóság és mi a hazugság vagyis tájékozatlan tehetségtelemn emberek adományoznak doktori címeket...most akkor ki a doktor és ki nem ?
nemkati
@Csizmás Kond: Mi van, visszakozol? :)
Különben se "hánytórgatózunk" (mi a franc lehet ez?), hanem más sem fogadja el a te véleményedet. Én csak azt próbáltam megértetni veled, hogy a példák, amiket felhoztál, abszolút nem jó példák, sántítanak, nem igazak, ráadásul nem mentik Schmitt Pál tetteit.
Csizmás Kond
@nemkati: Nem kell elfogadni ...:)...és sem mindent fogadok el amit leírtok.
Senara
"Első álamfői látogatásom első álomásán. Köszönettel: Schmitt Pál, 2010. szept. 7." Doktori ? :-)))) Talán 8 általános is necces :-(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.