A plázák is hosszabb nyitvatartási idővel válaszolnak a vasárnapi pihenőnapot előíró jogszabályra – olvasható a Napi Gazdaság pénteki számában.

A Magyar Bevásárlóközpontok Szövetségének főtitkára, Balatoni Judit a lapnak azt mondta: a plázák jelentős többsége nyitva tart majd vasárnap is, várhatóan csak azok lesznek zárva, amelyekben nem működik mozi, és ilyen nagyon kevés van az országban.

Kihasználva a törvény adta lehetőségeket, előreláthatóan nemcsak egy-kettő, hanem az összes pláza különleges elbánást kér a kormánytól, hogy az épületeiken belül működő boltok nyitva maradhassanak. Balatoni Judit elmondta: a jogszabály lehetőséget ad arra, hogy egy későbbi kormányrendeletben az adott település vagy településrész sajátosságaira hivatkozva a fő szabálytól eltérő előírásokat is megfogalmazzanak.

A különleges elbánást kérőknél mérlegelési szempont lehet például az idegenforgalmi sajátosság, a vásárlói szokások, a területi ellátottság és a foglalkoztatás.

Amíg az új rendszerre nem állnak át a vásárlók, kisebb forgalomcsökkenésre számítanak, de hosszabb távon a szövetség szerint nem lesz visszaesés, mivel a kereslet nem változik.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr plágium
Mi a franc van? A mozi alkalmazottainak nem jár a vasárnap?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@kukac50: Vasárnap nincs ebéd! Otthon sincs! Az édesanyák nem azért maradnak a családjukkal vasárnap, hogy főzzenek. Punktum...
dömdödöm
@levarosbukta: és nem törvénykezés hanem megrendszabályozás :-(
vadsanca
jaj, de jó! Igazából annak örülnék, ha a plázákban az élelmiszerárusító helyeket zárnák be! -Ide értve a mozi előtt árusító rágcsálni való árudákat is.- Amiatt, hogy egy filmet emberi körülmények között végig lehessen nézni. Ezalatt azt értem , hogy talán megszűnne a zacskó csörgés, pattogatott- kukorica ropogtatás és mindennemű étkezési tevékenység ami hangeffektusokkal jár.
Általában az éttermekben, ill. a vendéglátó-helyeken sem mozizunk, akkor a moziban miért eszünk?
Már vagy 6-7 éve nem voltam moziban és nem azért mert nem lenne rá igényem. Az utolsó mozizásomkor emiatt betelt a pohár.
Desischado
És ahol nincs mozi?! Ez tényleg diszkrimináció! Egyáltalán, mi a fenének az egész vasárnapi bezárásbezárás?! Ja, tudom már! A haverok miatt!
bakegya
A templomokat egész héten kulcsra zárják-avasárnap vannak csakkk két órácskára nyitva az ISTEN-HÁZÁK-márpedig én bármerre is járok -kelek imádkozni úgy rendesen az itenházákban szeretek!!!-Miről is diktálnak most nekünk ezek a hitetlenek-HITTEL?
REMÉNNYEL-ÉS SZERETETTEL???-kőbunkó fidessnyikkdiktatúra dilimoziját zájátok be,és ha eszetek lenne a kereskedelmet nem korlátoznátok be.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.