Hárman indulnak az Együtt elnöki posztjáért szombaton. Több szempontból is fordulóponthoz érkezett a párt.

Teljes tisztújítást tart szombaton az Együtt-A korszakváltók pártja, de az esemény egyébként is nagy fordulópontot jelent: bevezetnek egy új, eddiginél központosítottabb struktúrát, hiszen hivatalosan most választ először elnököt a párt. Az elnöki posztra többen is jelölést kaptak, ténylegesen közülük hárman szállnak ringbe: Szigetvári Viktor, Pápa Levente és Juhász Péter mellett Szelényi Zsuzsát is jelölték elnöknek, Szelényi azonban nem száll be az elnöki versenybe.

Alelnököket is választanak majd, illetve Bajnai helyett az országos politikai tanács, azaz a választmány is új elnököt kap. Az alelnöki posztokért hatan szállnak ringbe: Berkecz Balázs, But Sándor, Hajdu Nóra, Juhász Péter, Pápa Levente, Sértő-Radics István, Szelényi Zsuzsa.

A tisztújításon végleg eltűnnek a platformok, vagyis most nem lesz kötelező, hogy a Milla, Szolidaritás, illetve a Haza és Haladás is adjon legmagasabb szintű vezetőt. Fontos újítás, hogy az Együtt bevezeti a női kvótát: az elnökség egyharmadának nőnek kell lennie, vagyis a kilenc tagból (elnök, 2 alelnök, 6 elnökségi tag) hárman biztosan nők lesznek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.