Ha elfogadják a törvénytervezetet, akkor senki nem tudhatja majd, mire költi a kormány az erre szánt 3000 milliárdot – derül ki az RTL Klub híradójából.

A paksi bővítéshez szükséges szerződéseket ki akarják vonni a közbeszerzési törvények alól. Tehát egyetlen ezzel kapcsolatos beruházást sem kéne megpályáztatni. Sőt, minden előkészítő dokumentumot 15 évre titkosítanának. Emellettt a hozzákapcsolódó atomtemetőt is titkosítanák, csak azok kaphatnának információt róla, akik a 100 méteres közelében laknak.

Rogán Antal szerint a finneket kell követnünk, akik az üzleti titok miatt hasonlóképpen szinte mindent titkosítanak. Ám arra már nem tért ki, hogy a finneknél az atomerőmű bővítése nem az adófizetők pénzéből történik, hanem magánberuházás történik.

Az LMP és a PM is tiltakoznak a tervezet ellen. A PM-es Jávor Benedek az EU-hoz fordul, ha megszavazzák a törvényt.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Bokrosnak volt egyébként egy gyanúja. A kormány kifizet mondjuk 100 kamionnyi alkatrészt, de ebből valójában csak 70 fog megérkezni. A 30 kamion értékének megfelelő pénzt nem Putyin fogja lenyelni, hanem ezen az értéken magyar államkötvényt fog vásárolni, amivel Orbán be tudja tömni a költségvetésen tátongó lyukakat és a királyi tévén harsoghatják, hogy a paksi bővítés keresetté tette a magyar államkötvényeket. Így két legyet ütnek egy csapásra.
Hogy Putyinnak mégis hol az üzlet ebben? A szerződésben ki van kötve, hogy a munkálatok egy jelentős részét csak orosz cégek bevonásával lehet elvégezni.
Így Orbán és Putyin is pénzénél lesz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@oncogito: Kösz a verset, már régen olvastam Vörösmatyt, de most ezek után előveszem mert nagyon sok dolog van ami ma is igaz...
human
@oncogito: Köszönöm. Nem is lehetne aktuálisabb ez a vers.
Aki Én
Ezzel igazolnák is amit Bokros mondott. Az évszázad lenyúlása következik. A teszt üzem zaja már hallható volt a gépházból, a hülye magyar mindent elvisel. Jöhetnek a nagy balhék.
lajospapa
@1magyar: Nem akartam mentegetni a vizitdíjat. Csak azt akartam érzékeltetni, hogy a vizitdíj esetén a hármas után kettő nulla van, és ezzel kapcsolatban lehetett népszavazást tartani. A paksi hitelfelvétel esetében a hármas után, ha jól számolom még tizenkettő nulla vagyon. És ez az a dolog ami nem tartozik az emberekre, ezért nem kell népszavazást tartani. És bizonyára a gazdagok fogják visszafizetni, a szegényeket nem érinti, ha nem lesz villanyuk. Engem sem nagyon érint, koromnál fogva, neked meg azt kívánom érd meg az utolsó részlet visszafizetését!
mate03
@1magyar: De annak a vizit díjnak legalább volt értelme! Az egykulcsos adónak,az út díjnak és a többi agyament adónak,mi értelme volt? Azt ki szívta meg?Nem a legszegényebb réteg?
1magyar
@lajospapa: @mate03: jó. elismerem, az egy pici töredéke volt a mostani népnyúzásnak. Sőt, akkor jobban telt még arra is. Az sem volt korrekt, de amit most csinálnak az már minősíthetetlen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.