Barna bácsi, a belvárosi hajléktalan dolgozik és templomba jár. Nem temetkezik önsajnálatba, nem fojtja bánatát alkoholba és nem is kér segítséget az emberektől az utcán koldulva. Csak erőt és egészséget szeretne, azt is a jó Istentől, mert, ahogy ő mondja, hinni kell benne és egyszer minden szép lesz. Barna bácsi őszinte tekintetével már sokan találkozhattak, ha máshol nem is, akkor Balázs Attila fotóriporter díjat nyert képein. Az Escher Károly-díjas fotós ugyanis nem mindennapi megközelítésben ábrázolta sorozatán az öregurat: elkísérte őt a karácsonyi éjféli misére, megörökítette, ahogy hallgatja az igét és gyertyát gyújt, majd a mise után visszakísérte őt égboltos otthonába. Ezekkel a fotókkal a kezemben indultam útra, hogy megkeressem Barna bácsit az utcán és megismerjem nehéz sorsát.

Forrás: nyiregyhaza.hu
Feltöltő: Canada
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Anna Mária
Istenem, olyan borzasztó dolog a hajléktalanság!
És olyan egyszerűen megoldható lenne a szegény hajléktalan emberek problémája, sokkal olcsóbban, emberségesebben, mint ahogy a hajléktalanellátás működik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.