A Magyarországon kiírt közbeszerzések tág teret biztosítanak a vállalkozásoknak, hogy pályázzanak, de a nemzetgazdasági miniszter szerint "jó lenne, ha több magyar cég tudna közbeszerzési eljárást nyerni", mert még mindig dominálnak a külföldi cégek. Varga Mihály vasárnap az ATV Szabad szemmel című műsorában beszélt erről.

Arra a kérdésre, hogy az Orbán-Simicska konfliktus után maradhat-e az a tendencia, hogy a Közgép nyeri el az állami beruházásokra kiírt fontos közbeszerzéseket, Varga Mihály hangsúlyozta: Magyarországnak – európai uniós tagállamként – a pályázatokat szigorú protokoll és eljárásrend alapján kell kiírnia, és a közbeszerzési döntéseket bárki megismerheti, vitathatja.

"Kétségkívül vannak nagy vállalatok az építőiparban is, amelyek több ilyen nagy beruházást tudnak vállalni, és több közbeszerzési eljáráson tudnak elindulni, és jó lenne ha az említett cég mellett más cégek is fel tudnának nőni magyar cégként az építőiparban" – válaszolta Varga Mihály arra a kérdésre, hogy jónak tartaná-e, ha nem mindig a Közgép, hanem más cégek nyernék a közbeszerzési eljárásokat.

A miniszter elmondta: a héten az Erstével és az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal (EBRD) aláírt szándéknyilatkozatban foglaltak szerint a magyar állam három éven belül magánbefektetőnek értékesíti 15 százalékos Erste-részesedését, és így tesz az MKB, valamint a Budapest Bank esetében is.

A bankok privatizálásakor a kormány arra törekszik majd, hogy a mérlegfőösszeg szerinti 50 százalék feletti magyar tulajdon megmaradjon a hazai bankrendszerben – emelte ki Varga Mihály.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
m.macskosz
@m.macskosz: Vagy már megint én vagyok egy naiv magyar állampolgár és nem veszem észre, hogy már megint hülyére vesznek, miközben összebújva rajtam röhögnek...:(
Hellcat
@m.macskosz: Nem lett a szememben sem szent attól, hogy kiborult qrbánra...annak örülök, hogy pofon köpték most egymást. Amíg símacska támogatta a pártot anyagilag és a médiában addig fasza volt, viszont most már nem kell erre, ő kiborult, a lejáratása pedig megkezdődött...Ez van amikor egy gané maffiakormány uralkodik az országon.
m.macskosz
@Hellcat: Beeeeeeezony! Madarat tolláról.
Nekem nincsenek olyan barátaim, akik valaha is pofán köpnének,
igaz, egyrészt nincs is miért, de ha lenne is, nem azért barátaim...:)
Tibor43
Ez a : "sok lúd disznót győz" esete...
Dr. Felipe
Azt nem hiszem el hogy nem tudja ez a varga patkány hogy a közbeszerzések előre le vannak zsírozva.
"Más cégeknek" esélyük sincs közbeszerzést nyerni.
Horizont
Ez a Varga lassan már akkora reinkarnáción esik át, hogy zombi lesz belőle vagy ufó.
Miről beszél ez a szerencsétlen? Sajnos mára már nem lát ki Orbán seggéből! ha lát is becsukja a szemét, elfordítja a fejét, vagy Orbán azt mondja neki, hogy inkább hiszel a saját szemednek mint nekem? És Varga tudja számára mi a helyes. Lábhoz és kuss!

"a pályázatokat szigorú protokoll és eljárásrend alapján kell kiírnia, és a közbeszerzési döntéseket bárki megismerheti, vitathatja."
Hogy nem sül le a pofájáról a bőr a szégyentől...hát nem!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.