A Magyar Szolidaritás Mozgalom nem hosszabbítja meg együttműködési szerződését az Együtt – A Korszakváltók Pártjával. Kónya Péter független parlamenti képviselő, a szervezet társadalmi elnöke és Székely Sándor fővárosi képviselő, a szervezet ügyvezető elnöke hétfőn juttatták el közleményüket az MTI-hez.

Közlésük szerint a közelgő közgyűlésen azt fogják javasolni a tagságnak, hogy a csaknem két éve érvényben lévő politikai stratégiai együttműködési szerződéseket a szervezet ne hosszabbítsa meg, és újakat se kössön.

A közlés szerint Kónya Péter és Székely Sándor kilép az Együttből – amelynek korábban mindketten társelnökei voltak –, erről hétfőn tájékoztatják a párt elnökségét. A platformok megszüntetése egy homogén párt létrehozását célozza meg, azonban mindaz az érték, amit a Szolidaritás képviselt az Együttben, "túl fontos ahhoz, hogy teljesen háttérbe szoruljon" – fogalmaztak.

Kónya Péter parlamenti képviselőként, Székely Sándor fővárosi képviselőként, mindketten a Szolidaritás politikusaként folytatják munkájukat – tették hozzá.

A két politikus azt is javasolja majd a Szolidaritás közgyűlésén, hogy folytassák az együttműködést "a demokrácia helyreállításában érdekelt civil szervezetekkel, mozgalmakkal és pártokkal", de a szervezet önállóságát hosszú távon tartsák fenn.

Szombaton tartották az Együtt – A Korszakváltók Pártjának tisztújító közgyűlését, amelyen Szigetvári Viktort választották meg a párt elnökének. A párt két alelnöke Pápa Levente és Juhász Péter lett.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Bercifiu
Emberek! Jobb lenne, ha befejeznétek a politizálást, mert a tevékenységetek szart sem ér. Irány a közmunka.
tivoli
Jól teszik. Nincs is szükség rájuk sem együtt, sem külön-külön. Menjenek árkot kotorni, az hasznosabb.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.