Egy sor, a hétköznapokban gyakran használt szó és kifejezés használatától tanácsolja el az EMMI a dolgozóit. A minisztérium munkatársai egy körlevélből értesültek a tiltott szavakról a VS.hu beszámolója szerint.

A levélben oldalakon keresztül sorolja az Emmi dolgozóinak a tiltólistás szavakat, és az "egységes kommunikáció" jegyében kérik, hogy a munkatársak tartózkodjanak bizonyos kifejezésektől.

A tiltólistás kifejezéseket nem használhatják az Emberi Erőforrások Minisztériumának munkatársai az egymás közötti, illetve "a kedvezményezettekkel (azaz az uniós pályázati nyertesekkel) folytatott" kommunikációban.

Nemkívánatos lett például a szegény, szegénység, mélyszegénység, gyermekszegénység, vagy esélyegyenlőség, ápoló, gondozó. Valószínűleg a politikai korrektség jegyében lett tiltólistás a terhes, a rokkant és a fogyatékos. Mindezek helyett olyan szavakat javasol a körlevél, mint rászorult, rászorultság, fogyatékkal élő. Illetlen a stadion kifejezés használata is, helyette azt kell mondani, hogy "fedett sportlétesítmény".

Az Emmi sajtóosztálya elismerte, hogy létezik a levél. Az iránymutatás a belső szabályozási és eljárási rend része. A sajtóosztály nagyon fontosnak tartja ugyanis, hogy a munkatársak "megfelelő szavakat, kifejezéseket" használjanak a kommunikációban. Mint közölték, az egységes szóhasználat segíti a közérthetőbb megszólalást és mutatja a kormányzati politika irányát.

Balog Zoltán egy novemberi nyilatkozatában már hadat üzent a terhesség kifejezésnek. A terhességi gyermekágyi segély nevéből már kiiktatták ezt a szót, azóta várandóssági és csecsemőgondozási díjnak hívják a támogatást.

107 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Senara
A végterméket másnak nevezik , attól végtermék marad .
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
Kedves kolléga levi! Hát ne káromkodj, főleg ne egy szakrális helyen a multik boltjában, mert megérheted, hogy nem csak vasárnap nem teheted ezt, de lehet, hogy hétköznapra is kitilt majd egy királyi rendelet, és csak egy másik szakrális helyen töltheted a szabadidődet, ha magadra haragítod annak a tőmegpártnak a fővadászát.
Bercifiu
A tiltott szavak helyett ajánlom az alábbi szavakat:
Mezőgazdasági tárogató= lófa@
Stadion= üres fedett helység, a langyik részére.
Szegénység= Orbanisztáni dolgozó
kamazuka
Falunk lakossága megegyezett,hogy nem ejti ki száján,a feudálisan idióta degenerált elmeháborodottak szövetségének ,és azok tagjainak nevét,
Helyette a mocskok,szarházi ,tetü,é alávaló szavakkal jelzik,hogy kiről is van szó.
Pistabácsi érdeklődött,hogy szavak helyett köphetne e.Mondtuk neki ha jólesik akár kettőt is!
mariaberta
Újra elolvastam és megállapítottam ismét és újólag, a hülyeség gyógyíthatatlan.
kukac50
Azért,hogy nem mondhatják ki a szegénység szót attól létezik.
Orbán nem csak a saját fejét dugja a homokba,rá kényszerít másokat is,hogy a fejüket a homokba dugják! Vidéken igenis nagy a szegénység ! Stadion meg nem kell! Már van elég!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.