Tavaly, a választási kampányokban Orbán Viktor amerre járt, új főutat, autópályát, hidakat ígért – emlékeztet a hvg.hu.

A miniszterelnök 2-3 ezermilliárd forintnyi beruházási költséget tárazott ki Fertődtől Salgótarjánig, miközben már tudnia kellett, ezekre Brüsszelből támogatást legfeljebb 400 milliárdig számolhat.

2013 nyarán, az úgynevezett kémesi kihelyezett kormányülésen Tiffán Zsolt, helyi fideszes megyei elnök kérésére Orbán érezhetően rögtönzött, nyilvános ígéretekkel válaszol. Az ígéretek az M6-os és M60-as autópályára, illetve a 67-es főút országhatárig történő továbbépítésére vonatkoztak – olvasható a lap cikkében.

Először 2012 végén, Salgótarjánban hangzott el tőle, hogy minden megyeszékhelyet bekötnek az autópálya-hálózatba. Orbán és egyes, regionálisan érintett kormánytagok a 2014-es országgyűlési választás közeledtével egyre gyakrabban mantrázták ezt.

A valóság ezzel szemben az, hogy a költségvetés aligha lesz képes a következő években ilyen mutatványokra. Az országhatárokig körülbelül 500 kilométer, a megyeszékhelyek és a meglévő autópályák közt hiányzó szakaszok pótlására pedig további, mintegy 450 kilométernyi autópályát és autóutat kellene építeni, aminek a költsége öt év alatt 2 ezer milliárd lenne, amiből az EU a jelenlegi költségvetési ciklusában, 2020-ig összesen 400 milliárd forintnyi útfejlesztési keretet biztosít.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
@Macskaszem: Ott már firnyákosabb ,,ne mi nyerjük a legtöbbet,, meg nem ír alá semmit, ami kiveri a biztit a népnél, mindig a strómanjai irkálnak alá, gondolom azért hogy ne lehessen felelősségre vonni...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr.Doktorovics trinitron dr.
Egyszerű, mint az első osztályos matekpélda. A kormány húsba vágóan sújtotta azokat a településeket, ahol ellenzéki győzelem született a tavaly őszi önkormányzati választásokon.
Miközben például Debrecenben, Egerben vagy Nyíregyházán tavaly év végén látványos felhajtások közepette jelentették be a körzet fideszes országgyűlési képviselői, mekkora összegű rendkívüli támogatást kap a város, addig a baloldali vezetésű Szeged, Gyöngyös vagy Kazincbarcika egy fillért sem kapott. De a szocialista győzelmet elkönyvelt Salgótarján sem megy sokra azzal a 60 millió forinttal, amit az egymilliárdos költségvetési hiánya befoltozására kapott.
Salgótarján 60 millió forintja annak fényében igazán érdekes, hogy nagyjából ugyanennyi – 58 millió – jutott az „önhikis” pályázatokból egy Bács-Kiskun megyei pici településnek, Drágszélnek is.

Ott háromszázan élnek.

Salgótarjánban harmincnyolcezren.
Az ezer gonddal küzdő Salgótarjánnak csak kicsivel adott többet a kormány, mint az egri templomnak
ENNYIT A GECIKRŐL!!!
Vizual
Ugyan már ! Csak ki kell tenni a matricás szakaszt és máris autópálya lesz. 450 km. Az semmi nekünk.
kkalman
Már nem számít, hogy egy hazugsággal több, vagy kevesebb, hisz folyamatosan hazudik. Az az igazán hülye, aki akár csak egy kérdését is elhiszi ennek a mini elnöknek.
Ruby
Én több utat is ígérek neki, mind kifelé vezet!
Juhász István
Na MI VAN??? Ha nics elég lóvé az Uniótól, akkor megáll az élet? Úgy hallottam VALAHOL, ja MINDEN CSATORNÁN, ÉS AZ ÖSSZES SAJTÓBAN, hogy Magyarország jobban teljesit.. a gazdaság növekedésében dobogúsak vagyunk... Pénz meg hazai forrásból nincs autópályákra? Fletó épittetett utóljára egy csomót... most meg mindenki szidja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.