Kevesebb standot építhet az idei Utazás kiállításon a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Mahir. A Magyar Turizmus Zrt. ugyanis csak egy pavilonnal jelenik meg a kiállításon, a cég standjait pedig idáig a Mahir építette.

A Magyar Turizmus Zrt. sokéves együttműködés után úgy döntött, hogy az idei Utazás-kiállításon nem jelenik meg régiós standokkal, csak egy központi pavilonnal – számolt be a VG. Az elmúlt években a MT Zrt. szervezte meg és fizette a régiók megjelenését az ország legnagyobb turisztikai kiállításán, a tavalyi eseményen például kilenc turisztikai régió 1400 négyzetméteren mutatkozott be. A standokat a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Mahir Kiállítás és Rendezvény Kft. építhette, miután megnyerte a MT Zrt. által kiírt közbeszerzést nettó 32,8 millió forintos ajánlattal.

A Mahir az utóbbi időben gyakori nyertese volt a marketingcég közbeszerzéseinek: a korábbi szerződések általában egy évre szóltak, a legutóbbi azonban 2013 novemberétől 2015. december 31-ig hatályos.

A VG szerint csak szeptember végére sikerült tisztáznia a kormánynak, hogy ki és honnan irányítja majd a továbbiakban a turizmust. Tavaly ősztől egy kézbe került az idegenforgalom szabályozása és az MT Zrt. felügyelete, most a Nemzetgazdasági Minisztérium felügyeli az ágazat szakmai irányítását és a nemzeti marketingtevékenységet, itt dőlnek el a turizmust érintő uniós támogatást élvező fejlesztési kérdések is.

Nem zárható ki persze, hogy az Orbán–Simicska-háború egyik frontja is az állami vállalat közelében húzódik. Az MT Zrt. jelenlegi vezetőjének, Faragó Péternek az elődjét, Denéné Tóth Mariannát ugyanis még a Simicskához közel állóként számon tartott Németh Lászlóné, volt nemzeti fejlesztési miniszter nevezte ki 2012 őszén

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
Azért kíváncsi vagyok miért hallgatt ennyire Simicska?!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Hellcat
@Mobil123: Szerintem csak rendesen felkészül mielőtt borítja a bilit. tanult az eddigi esetekből...(zöld dosszié elkobzás vagy a rendőrautóban megmurdálás.)
Mobil123
@Hellcat: Gondolod? Én azért nagyon várom a szaros bili kiöntését és ha ez a szándéka akkor remélem megteszi . Bár vannak némi kétségeim de hátha...
Hellcat
@Mobil123: Én sem vagyok benne biztos, hogy borítja a bilit, csak remélni tudom. jelenleg elég rizikós dolog fenyegetést jelenteni a fideszre...lazán eltesznek láb alól...megmondta a símacska is, hogy számol ezzel...Elég szégyen, hogy ilyen időket élünk.
tivoli
Milyen bilit kéne borítania? Amit ő rakott tele?
bencemacska
@Mobil123: ma, 08:44

Reménykedjünk! Mást úgy se nagyon tehetünk!
m.macskosz
@tivoli: ...és mégis, kinek az érdekében is?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.