Az Egyenlítő blog kormányzati forrásokra hivatkozva azt állítja, a kormány és az RTL Klub közötti legutóbbi egyeztetésen abban is megállapodtak, hogy a kormány módosítani fogja a médiatörvény 38. paragrafusát, aszerint, hogy a kereskedelmi tévéknek ne kelljen híradót készíteniük.

Eddig ugyanis a legalább 15 százalékos közönségaránnyal bíró rádió- és televízióadóknak kötelező volt híradót sugározniuk, sőt, jelenleg azt is előírja a törvény, hogy bűnügyi hírekkel maximum a híradó 20 százalékát tölthetik meg.

A blog forrásai szerint első körben az RTL Klub élne a lehetőséggel, hogy megváljon a költséges és konfliktusokat szülő híradózástól. "Mivel a kereskedelmi tévé csak a reklámadó miatt, nem pedig küldetéstudatból készített a közelmúltig valódi hírműsorokat, így a rájuk vonatkoztatott adó mérséklése után ez okafogyottá válik" – jegyzik meg.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Strong
Szerintem a híradó túl nagy nézettséget jelent (mostanság) az RTL-nek ahhoz, hogy megszüntesse..
Viszont amennyiben törvény kötelezi rá, akkor az ismét az IL liberális építkezés egy új jele lesz..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
soljanka
@dr. prédikátor: Már csinálják: Deutsch nyomul internet fronton, Habony Fantom Árpi a hír tévésen, Rákay Kálmán-Filip meg a többin, miközben az Emmi kiadja az "Újbeszél" utasítást.
Hajrá Észak-Korea, hajrá magyarok!
Rózsika Hatházi
Hogyaszondja: a bűnügyi hírekkel, maximum a híradó 20 %-át tölthetnék meg. Szerintem, amelyik híradó a mai, magyar politikáról szól, az 100 %-ban bűnügy.
kakaósbögre
ugyan.a "kormányzati források" megbízhatósága közismert.mondjuk úgy hogy minden info ami "kormányzati forrás"-ból jön,0.25-ös szorzóval értendő.
keresztapa
A visszataszító az ha média alárendeltségbe vonható, a végtelen emberei szabadság nyugatról jön, igaz az is, hogy az öldöklést is ott emelik állami szintre!
amaramaistanna
Szeretném tudni,hogy az Egyenlítő blognak milyen érdekei fűződnek a dezinformáláshoz? Beállt a Fideszhez?
Yoda69
"a kormány módosítani fogja a médiatörvény 38. paragrafusát, aszerint, hogy a kereskedelmi tévéknek ne kelljen híradót készíteniük."

Ne kelljen, vagy nem lehet majd hiradot kesziteniuk. Azert ez fontos kulonbseg, mar csak annak tukreben is, hogy a hirado hozta fel az RTL K nezettseget. Ha ez nem lesz valszeg a nezettseg is esni fog.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.