A korábbi évhez képest minimális csökkenés mellett létszámban és vendégéjszakákban is az orosz vendégek voltak a legtöbben a külföldiek közül Hévízen 2014-ben, ahol összességében csaknem 1,1 millió vendégéjszakát regisztráltak tavaly – közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján a város polgármestere.

Papp Gábor (Fidesz-KDNP) elmondta: a városba érkező turisták közül még mindig a legtöbb magyar, a vendégszámot és a vendégéjszakákat tükröző statisztikában az orosz turistákat a németek, majd az osztrákok követik.

A befizetett idegenforgalmi adó alapján 1 millió 66 ezer vendégéjszakát töltöttek el a turisták tavaly Hévízen, 983 ezret kereskedelmi szálláshelyen, 80 ezret szobakiadóknál.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
KERKA
Meg is gazdagodott belőlük Hévíz rendesen. Ezek többet költenek, mint a németek, A város összes boltjából butikjából fölvásárolják az árukat, viszik haza. Esznek-isznak, pénzük meg van bőven.
Csak egy hátrány van, azóta olyan drágaság van Hévizen, hogy nekünk magyaroknak ez már túl sok.
Konkrétan: Egy zöldséges üzletben akartam venni 10 deka szárított vargánya gombát. A nő szemrebbenés nélkül beütötte a gépbe a 2500 forintot.
Csak akkor lepődött meg, amikor magyarul mondtam, hogy elnézést kérek, de ennyiért nem kérem:))
pbalage
@KERKA: volt már szerencsém ruszki turistákhoz, hallod hihetetlen mekkora taplók, ennek az elviselési díja is tükröződik az árakban.
(na jó, a németek meg állandóan ordibálnak az étteremben)
KERKA
@pbalage: mindegyikük ordibál:)) és zabálnak a svédasztalos reggelinél, ezeknek feneketlen bendőjük van. Viszont az oroszok adják a borravalót bőségesen, a németek pedig nem.
pbalage
@KERKA: szerintem a japánok a legjobb fejek, azoknak annyi léjük van mint az állat, nem rendetlenkedik, mindenhol guggolva féllábon fényképez, csodálkozik, fizet (mindegy mennyi), hazamegy.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.