A rezsicsökkentés védelmében gyűjtött névsor az alap: a billegő körzetekben gimnazista diákok tucatjai gyűjtötték az adatokat a választókról. Felírták a nem fideszeseket is. A választás napján pedig tudták, kiket kell noszogatni, hogy szavazzanak. Valószínűleg rajtuk múlott a kétharmados győzelem.

Egy István nevű diáknak egy gimnáziumi haverja mondta, hogy lehet órabérben dolgozni a Fidesznek a Szabad Európa Csapat tagjaként. A csoportot fiatalokból szedték össze, és Kubatov Gábor pártigazgató felügyelete alatt dolgoztak. István három nagy választási kampányban dolgozott tavaly, és mindegyik esetben a billegő körzeteknek nevezett településeken vetették be, vagyis olyan helyeken, ahol a fideszesek számítása szerint volt az ellenzéknek is keresnivalója.

Rámbaszta az ajtót

István a 444-nek elmondta, sok törvénytelenséget követtek el, így nem törődik tovább a titoktartási nyilatkozattal, amit a belépéskor aláírattak vele, bár azzal is fenyegették őket, hogy aki kárt okoz a SZECS-nek, az soha az életben nem kap munkát az állami szférában, és a rokonai sem.

2013 tavaszán indult a Fidesz aláírásgyűjtési kampánya a rezsicsökkentés megvédéséért, ami május közepéig tartott elvileg, de még nyáron is bőven ment a gyűjtés. Az ívekre lakcímet, e-mail címet és telefonszámot is kértek. Az ívek alján apróbetűs figyelmeztetés jelezte, hogy az adatokat reklámcélokra a Fidesz felhasználhatja.

Kitálalt: így működik Kubatov Gábor ifjú gárdája

Az aláírásgyűjtések 2013 őszén is folytatódtak, ekkor már nem is mindig volt világos, hogy miért kérnek aláírást az aktivisták. Ebben a körben már célzottan kellett letapogatniuk az aktivistáknak egy–egy kitüntetett választókerület lakóinak beállítottságát.

A pártot aláírásukkal nem támogatókról az adatvédelmi törvény szerint nem lehetne információkat gyűjteni, de nagyon fontos volt az elutasítókat is rögzíteni. Kontaktolási íveknek nevezték a pártpreferenciáról szóló adatokat tartalmazó lapot, és az aktivistákat előre figyelmeztették, hogy ezeket ne nagyon mutogassák.

Az ívre személyes megjegyzéseket is lehetett írni, például: „Árpádsávos zászló lóg a házon,” „komcsi,” „rámbaszta az ajtót,” „közölte, hogy MSZP-s.”

95 százalékos pontossággal működik

Kubatov Gábor egy SZECS-es rendezvényen, amelyen minden aktivistának kötelező volt megjelennie, azzal dicsekedett, hogy a valóban létező Kubatov-listák alapján 95 százalékos pontossággal meg tudja mondani, hogy ki melyik pártra szavazott legutóbb, és a hiányzó 5 százalékról csak azért nem, mert az illető meghalt vagy elköltözött.

2014. februártól már 1000 forintos órabérért jártak házról házra a SZECS tagjai, és bizonyos körzetekben azt is kiszámolták, hogy érdemes lehet megtéveszteni a választókat. Így előfordult, hogy egy budapesti külső kerületben a SZECS fiataljai zöld esőkabátban az LMP támogatására buzdítottak, vagy épp pirosban szocialistának álcázták magukat.

A választás napja sem telt munka nélkül, ekkor már csak a Fidesszel szimpatizálókhoz kellett menni, és ellenőrizni, hogy tényleg szavaztak-e.

Keresztények, ingyen csinálták

István szerint Gyöngyösön volt a legnagyobb mozgósítás, ahol a jobbikos Vona Gábor is indult, de komoly munka ment a budapesti 8.-9. kerület közös választókerületében, ahol a fideszes Vas Imre 540 darab szavazattal kapott csak többet (1,29 százalékpont) a szocialista Pál Tibornál.

Az ifjú gárdát fideszes képviselők gyermekeiből, rokonaiból, és keresztény gimnáziumok diákjaiból toborozták, a legtöbb tag a Fasori Evangélikus Gimnázium, a Deák Téri Evangélikus Gimnázium, illetve a budai Szent Imre, a Szent Margit és a Szent Benedek katolikus gimnáziumokból került ki. A mozgósítási munkára órabérben fizettek, amiért a Lendvay utcába kellett elmenni. Az is kikötés volt, hogy ha terepen bárki kérdezte őket, azt kellett mondaniuk, hogy lelkesedésből, ingyen csinálják.

Két kampány közt sem maradtak munka nélkül, részt lehetett venni például a Békemeneten vagy állami ünnepségeken. És István abban is egészen biztos, hogy a SZECS tagjai vasárnap Veszprémben is ott lesznek.

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sentinel216
"Az ifjú gárdát fideszes képviselők gyermekeiből, rokonaiból, és keresztény gimnáziumok diákjaiból toborozták, a legtöbb tag a Fasori Evangélikus Gimnázium, a Deák Téri Evangélikus Gimnázium, illetve a budai Szent Imre, a Szent Margit és a Szent Benedek katolikus gimnáziumokból került ki."
Lám mire jó a hitoktatás! Jézus nevében hegyeket lehet elmozdítani. Egy kétharmados választás nyerése bakfitty!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@micfild: Ok,, de a fidesz csak annyiban kommunista, hogy előszeretettel él annak jól bevált hatalommegtartó és propaganda eszközeivel. Tehát az eszközök ugyanazok, de a cél teljesen más, mint a kommunizmus esetén (ami itt soha nem volt, még a szocializmust is csak kezdtük kiépíteni).
micfild
@human: igy van! egyetértek! az uradalom épités, inkább feudalizusra hasonlit, de mostanság nemcsak földet, hanem trafikot és poziciót is osztogtatnak a talpnyalóknak
Desischado
La voila! Íme, így tudott a fidesz "nyerni"! Micsoda mocskos szélhámos csalók!
Anna Mária
@eszegfu: Nem, annak a kemény néninek nincs fogalma semmiről, de addig jó, amíg egyedül bohóckodik! :)
ssam
@pbalage: Hát ezt benézted, komám.
Jehova Tanúi nagyon is jól tudják, hogy KIKRE (Jehova Istenre, és a fiára, Jézusra) szavaztak, és főleg MIÉRT, míg "az egész világ a gonosz hatalmában van".
Ezért nem szavaznak EGY pártra, EGY politikusra, EGY emberre sem.

Dániel 2:30-44 - ezt most nem magyaráznám el neked (a Jelenések könyve vonatkozó részeivel egyetemben), mert biztos képben vagy, és kened-vágod oda-vissza, napi rendszerességgel a Bibliát olvasó, tanulmányozó, szerető emberként.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.