Benedek Fülöpöt és társait hűtlen kezeléssel vádolják amiatt, hogy a kétezres évek első évtizedének közepén közpénzből finanszírozták Szilvásy György lesencefalui nyaralója elé ültetett szelídgesztenyefák beszerzését és elültetését.

Az ügyész felfüggesztett szabadságvesztést kért Benedek Fülöp volt államtitkárára. A Szilvásy György egykori titokminiszter részére beszerzett gesztenyefák ügyében több éve húzódó per pénteki iratismertetése a Pesti Központi Kerületi Bíróságon történt.

Benedek Fülöpöt – aki jelenleg egyébként az OTP Bank egyik ügyvezető igazgatója – és társait hűtlen kezeléssel vádolják amiatt, hogy közpénzből finanszírozták Szilvásy György lesencefalui nyaralója elé ültetett szelídgesztenyefák beszerzését és elültetését.

A vád szerint a vádlottak a facsemeték vásárlását fiktív tanácsadói szerződésekkel fedezték, az így keletkezett kárt az ügyész vádiratában több millió forintra becsülte, amely összeg egy részének felhasználását ismeretlennek minősítette.

A védők a vádlottak felmentését indítványozták.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Bele kell húzni a börtönépítésbe, mert nem lesz elég a férőhely a közpénzherdálóknak. Aztán sürgősen új politikusgárda után kell nézni, mert nem lesz aki irányítja az országot, ezután a precedens per után, szinte az összes sitten lesz ilyen alapon. Ki kell egy csomó helyen írni az önkormányzati választásokat,nehogy megbénuljon az ország. Bajban lesznek a szenvedélyes dohányosok is a gazdátlanná váló trafikok miatt. A földmutyiban érintetteknek legalább a traktorosait hagyják otthon, nehogy kajahiány legyen. A szegény cöfögőknek meg alighanem csak a stadionok maradnak, mert nekik tuti nem jut már Állampusztán vagy Baracskán vaságy.
papa.49
@nezelodo: Abban tévedsz hogy a ,,cöfögők,, csak a stadionokba férnek, most mondom neked ők lesznek az élharcosok a mai urak ellen, ha egyszer változás lesz, ezek a ,,politikai szélforgók,, ezeket kellene kitakarítani a hazai politikai életből, meg persze teljes mellszélességgel mellettük fog állni a kdnp. mind az összes ,,politikusa,, tudnák mit javasolni a részükre de nem írhatom le mert kirúgnának innen is...
papa.49
Az előzőből kimaradt a gesztenyefás buli nem vett jó fényt az előző garnitúrára se...A maiak nem ebben a nagyságrendben mozognak, hanem legalább az ezerszeresében, azt miért nem vizsgálja a szÜgyészség!!!
Senara
" Konténeres szelídgesztenyefa árak: 8.800,- Ft (oltott); 3.000,- Ft (magonc)" ... . Fák számára kíváncsi lennék , gondolom függ a telek szélességétől ? 10 fa körülbelül futballpálya méretben számolva , élég lenne a hosszabb oldalra . Szilvásy Györgyöt felmentették de valamit találni kellet . Polt Péter elvtársék jól dolgoznak a szocik korrupciós ügyében .
bencemacska
Én már jó pár évvel hallottam az ATV-ben Szilvássytól, bizonyítani tudja, hogy kifizette a fák árát.
De miért kellett hozzá a mezőgazdasági államtitkár? Azt nem tudom.
Lehet, hogy a Fradi pályára kellett volna ültetni a fákat, csak helyet cseréltek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.