Az MSZP arra szólítja fel Péterfalvi Attilát, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnökét, hogy haladéktalanul indítson vizsgálatot Kubatov Gábornak, a Fidesz pártigazgatójának "fiatal gerillái" ügyében és még a vasárnapi veszprémi választás előtt hozza nyilvánosságra annak eredményét.

Márton Roland, az ellenzéki párt alelnöke pénteki budapesti sajtótájékoztatóján sajtóhírekre hivatkozva azt mondta, a Fidesz több százezer választó adatával élhetett vissza, "alvilági módszerekkel csalhatta össze a parlamenti többséget".

A Fidesz Kubatov Gábor vezetésével fiatal embereket vett rá arra, hogy csoportosan és szervezetten csapják be a magyar embereket – fogalmazott. Megjegyezte, a fiatalok nem csak a Fidesz-szavazókról gyűjtöttek adatokat, hanem azokról is, akik nem szimpatizálnak a Fidesszel, vagy bizonytalanok.

A szocialista politikus szerint visszaélések történhettek Gyöngyösön, Miskolcon, Budapesten. "Kubatov Gábor csapatai" most Veszprémben és környékén igyekeznek összegyűjteni az ott élők adatait – jelentette ki.

Márton Roland szerint a Fidesz ezzel saját jelöltjét Némedi Lajost, a most vasárnapi veszprémi időközi országgyűlési képviselő-választás fideszes jelöltjét hozza nehéz helyzetbe. Hozzátette, vissza kell lépnie Némedi Lajosnak, mert nem fogadhatja el "egy bűnös, arcátlan módszerekkel dolgozó csapat" segítségét.

Az MSZP-alelnök azt kérte a választóktól, ha Némedi Lajos mégis elindul, akkor ne szavazzanak rá, mert azzal a törvénytelenségre és a hatalom maffiamódszerekkel történő megszerzésére ütik rá a pecsétet.

Az alelnök felszólította a rendőrséget arra, hogy fokozott figyelemmel kísérje a vasárnapi választást, és a törvénytelenségekre azonnal csapjon le.

Kérdésre válaszolva Márton Roland azt mondta, ők is tapasztaltak hasonló eseményekre utaló jeleket a tavalyi választások idején, de bizonyítékuk nem volt. Hozzátette: a veszprémi választás kapcsán még nincs hasonló visszaélésre bizonyítékuk.

A 444.hu pénteken azt írta, hogy egy fiatalokból álló csapat dolgozik Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója felügyelete alatt. A hírportálnak egy név nélkül nyilatkozó fiatal azt állította, a Szabad Európa Csapatnak – amelynek tagja volt – a tavalyi választások alatt sokszor törvénytelenül kellett adatokat gyűjtenie a választópolgárokról.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.