A világ országainak étrendjét rangsorolta a DailyMail. Azt vizsgálták, hogy hol a legegészségesebb és hol káros az étrend. Magyarország meglepően rossz helyezést kapott – adta hírül a hir24.hu.

A Cambridge-i Egyetem felmérésében az 1990 és 2010 közötti években, 197 országban, 4,5 milliárd lakos étkezési szokásait vizsgálták meg.

A legjobbak között több afrikai ország is szerepel, ennek oka a sok gyümölcs, zöldség, a magvak és a teljes kiőrlésű gabonák fogyasztása. Ami ugyan egészséges, de nem biztos, hogy elegendő az éhezés leküzdésére.

A legrosszabbak között viszont Magyarország elöl végzett, Örményországgal és Belgiummal együtt. Minket egyebek közt a gulyásleves, a belgákat a csoki és fánk fogyasztás miatt marasztaltak el. A nyugati társadalmakra összességében elmondható szerintük, hogy sok káros ételt fogyasztanak, emiatt gyakoribbak bizonyos megbetegedések is, a rosszindulatú daganatok, az agyi katasztrófa, vagy a cukorbetegség.

Azt vizsgálták, hogy egyes egészséges összetevők milyen arányban szerepelnek az étrendben. Nézték az Omega-3 zsírsavat, a halfogyasztást, a tejterméket, a zöldségeket. Megnézték a koleszterin előfordulását, a só, a fogyasztott húsok és cukrozott italok fogyasztását a 20 év alatt.

Az összes adat alapján Magyarország egyik listán sem volt nagyon rossz helyen, de az átlagok alapján a harmadik helyre kerültünk.

A legegészségesebb étkezési szokású országok:

1. Csád

2. Sierra Leone

3. Mali

4. Gambia

5. Uganda

6. Ghána

7. Elefántcsontpart

8. Szenegál

9. Izrael

10. Szomália

A legegészségtelenebb étkezési szokású országok:

1. Örményország

2. Magyarország

3. Belgium

4. Csehország

5. Kazahsztán

6. Fehéroroszország

7. Argentína

8. Türkmenisztán

9. Mongólia

10. Szlovákia

A legegészségesebb ételek országai:

1. Tunézia

2. Barbados

3. Zöld-foki Köztársaság

4. Mauritius

5. Izrael

6. Katar

7. Ciprus

8. Seychelles-szigetek

9. Mali

10. Grenada

A legegészségtelenebb ételek országai:

1. Azerbajdzsán

2. Szlovákia

3. Csehország

4. Belgium

5. Heilongjiang (Kína egyik provinciája)

6. Izland

7. Fehéroroszország

8. Litvánia

9. Amerikai Egyesült Államok

10. Oroszország

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

almosd
Nos, próbálják meg ha lehet megmagyarázni egy eszkimónak hogy ne egyen fókazsírt meg nyers májat mert az ártalmas egyen inkább magot ,meg rostost egy jégtábla tetején .
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
KERKA
Ezek a kimutatások kimondottan a sertés és marha hús fogyasztásán alapszanak. Ne mondja nekem senki sem, hogy Sierra Leonén étkeznek a világon a legegészségesebben. Amikor olyan betegek, hogy emberek ezrei fetrengenek az utcán, orvosra várva, mindenféle undorító féregbetegséggel,meg járvánnyal. Pont a felsorolt országokba nem utaznék el semmi pénzért sem, még ha fizetnék akkor sem. Ott az emberek egyoldaluan táplálkoznak, a gyerekek csont soványak, nincs megfelelő ivóvíz sem.
Tekla
:) Kudarccal végződött egy világméretű felmérés.
Egy kérdés volt: "Kérem, mondja meg őszinte véleményét arra nézve, hogyan lehetne megoldani az élelmiszer hiányt a világ többi részén?"
Afrikában nem tudták, mit jelent az "élelmiszer".
Kelet-Európában nem tudták, mit jelent az "őszintén".
Nyugat-Európában nem tudták, mit jelent a "hiány".
Kínában nem tudták, mit jelent a "vélemény".
Közel-Keleten nem tudták, mit jelent a "megoldás".
Dél-Amerikában nem tudták mit jelent a "kérem".
Az USA-ban pedig nem tudták, mit jelent a "világ többi része".
papa.49
@Tekla: Most tökéletesen egyetértek veled, ezek a ,,felmérések,, mindig valakinek, vagy valaminek az érdekében készülnek, sajnos messziről ordít róla hogy részrehajló!!!
Arról már nem is beszélve hogy a valaminek az összehasonlításához először ,,KÖZÖS NEVEZŐRE KELL HOZNI AZOKAT,, hol van itt a közös nevező!!!
KERKA
@Tekla: 11.04 Nagyon jó! Telitalálat:))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.