A Liberálisok vezetője, Fodor Gábor szerint nem fog bízni bennünk se az EU, se a NATO. Hiba volt a Putyin-találkozó, amit csak tetézett az utána következő lengyel látogatás.

Fodor Gábor, a párt elnöke, független országgyűlési képviselő szombati sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: rendkívül nehéz külpolitikai helyzetet fog teremteni ez a két találkozó. Hozzátette: Orbán Viktor évekkel ezelőtt a mostani álláspontjához képest más véleményen volt.

A Putyin-találkozóról azt mondta, megbocsáthatatlan hiba volt az Ukrajnában zajló eseményekről nem beszélni, mivel az Egyesült Államok és az Európai Unió is elítéli az oroszok lépéseit. A magyar miniszterelnök nem állt ki Ukrajna területi integritása mellett és nem határolódott el az agressziótól, ehelyett az Oroszországot érintő nyugati szankciókat ítélte el.

A lengyelországi találkozó ezek után azt mutatta, hogy a magyar külpolitika képtelen kezelni a helyzetet, és nem tudta felmérni a magyar-lengyel kapcsolat minőségét – fejtette ki a liberális politikus. Fodor Gábor szerint Orbán Viktort és rajta keresztül Magyarországot is megalázták, amikor világossá vált, hogy rendreutasították és Jaroslaw Kaczynski (az ellenzéki Jog és Igazságosság pártelnöke) nem fogadta őt.

Fodor Gábor elmondása szerint találkozót kezdeményez az ukrán ideiglenes ügyvivővel és a lengyel nagykövettel, hogy megmutassa nekik, vannak az Orbán Viktorétól eltérő álláspontok is Magyarországon.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
@Mariner1: El is lehet húzni a tajgába! Az ilyen izéket, mint te, a csikos, nagyra nőtt cicusok gyomor korogva várják!:-)))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
silber13
@Mariner1: Akkor ziháld már el értelmesen - ha képes vagy rá - , hogy ha nem akarsz itt vitázni, akkor mi végre is vagy itt közöttünk. Mert egyfajta " térítői " hajlamoddal, hegyibeszédeket tartó inspirációiddal itt semmire sem mégy
human
@Mariner1: Hát eddig a röfögésen kívül mást itt nem csináltál. Addig jó nekünk amíg Orbán oldalán ilyen IQ bajnokok vannak :)
Mariner1
@silber13: 11:08
Az ilyen, magukat félelmetesnek tudni vágyó, vicsorgó-ugató nyamvadt kis pincsiket néha meg kell rugdosni, hogy a nagy vehemenciájukban nehogy még elfelejtsék hogy csak egy kis csapat nyomorult pincsi.
Aztán ugathatnak vicsorghatnak tovább. :-)))
Mariner1
@human: Egyetértünk!
Ha nektek az ajó, hpgy Orbánnak kétharmada van. Te nagyon hülye te! :-)))
human
@Mariner1: Sál, sapka és menjél szépen a játszótérre! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.