A múlt heti tisztújítást követően távozott az Együttből Kónya Péter és Székely Sándor, akik korábban a párt társelnökei voltak.

A Magyar Szolidaritás Mozgalom vezetői ezek után azt javasolták, hogy a Szolidaritás ne hosszabbítsa meg a stratégiai együttműködést az Együttel. A két politikus a kilépés után függetlenként folytatja, nem adják vissza az Együtt listáján szerzett mandátumaikat.

Ma azonban Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke Facebook-bejegyzésében arra szólította fel Kónya Péter parlamenti képviselőt és Székely Sándor fővárosi képviselőt, hogy mondjanak le mandátumukról.

Kónya Péter és Székely Sándor személyes döntését elfogadjuk. Ám semmilyen körülmények között nem tudjuk elfogadni azt, hogy a párt színeiben, a közösség erőfeszítése nyomán megszerzett országgyűlési és fővárosi mandátumokat, illetve az azokkal járó privilégiumokat megtartsák maguknak. Hiszen az elmúlt két évben azért dolgozott mindenki az Együttben, hogy olyan képviselők kerüljenek az Országgyűlésbe és önkormányzatokba, akik képviseleti lehetőségeikkel és döntéshozatali jogkörükkel élve határozottan tudják megjeleníteni azokat az elveket és értékeket, amelyek megteremtették ezt a közösséget.

Ezért az elnökség döntése nyomán mind Kónya Pétert, mind pedig Székely Sándort arra kértem, hogy mondjanak le a közösségünk munkája által megszerzett parlamenti és fővárosi mandátumaikról, és helyüket adják át olyan embereknek, akik büszkén vállalva és megkérdőjelezhetetlen elkötelezettséggel továbbra is aktívan dolgoznak a pártért. Ez lenne a tisztességes és becsületes döntés – már csak azért is, mert korábban Kónya Péter is határozottan amellett érvelt, hogy azoknak, akik elhagyják a pártot, mandátumukat erkölcsi alapon vissza kell adniuk.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hofipisti
"... semmilyen körülmények között nem tudjuk elfogadni azt, hogy a párt színeiben, a közösség erőfeszítése nyomán megszerzett országgyűlési és fővárosi mandátumokat, illetve az azokkal járó privilégiumokat megtartsák maguknak. "
Ezek szerint az egyik fő probléma a "privilégiumok". Szégyen gyalázat! Mi meg egységes baloldalban reménykedünk. Várjuk a Messiást!
soljanka
Akkor ide is: ( ha már többször beküldték)

Ba..ák+. (bocsi, de inkább káromkodom, mint belevágjak a monitorba).
Feudális hűbéri viszonyokra kárhoztatnak a 21 században egy Európa közepén fekvő országot, és ezek meg egymással vitatkoznak.
Menjenek a ...ba.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.