De arra készüljön fel, hogy a szombat délután rámegy. Mint arról korábban beszámoltunk, egy sor, a hétköznapokban gyakran használt szó és kifejezés használatától tanácsolja el az EMMI a dolgozóit.

A minisztérium munkatársai egy körlevélből értesültek a tiltott szavakról, melyek közt ott van a tandíj, a stadion, a szegénység és az esélyegyenlőség is. Az Index megszerezte a komplett listát, érdemes átböngészni a dokumentumot.

Az említetteken túl felfedeztük még a terhesség, korai fejlesztés, krízisközpont, szingli, csonka család, nyugdíjkassza szavakat is, de az összes poént azért nem lőjük le. Jó szórakozást!

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

36
Ez egy hülyeség. Nagyon buta az, aki ezt a listát összeállította.
A tudós, nem tudós, hanem szakíró. Teljesen más két tevékenység. Úgy tudom a tudós, értekezik, vagy publikál.
Az oktatási intézmény, nevelési intézmény. Nem a család nevel és az iskola oktat?
Stb.???
eszegfu
Nehezen, de elfogadom a közterületek átnevezését mondjuk Moszkva térről Széll Kálmán térre. De ezt: nyugdijemelés helyett nyugdijak reálértékének megőrzését, vagy családon belüli erőszak helyett kapcsolati erőszak, nép helyett nemzet, civil helyett polgárok önszerveződő közössége?! Vegyétek már észre: ha értelmező szótárt csináltok, akkor ehhez kevesek vagytok, meg nem is a ti feladatotok! Ha meg csak ugy valakinek kipattant ez a szikra a fejéből (csak nem Habony adott megint tanácsot?!) akkor szégyellje magát ennyi hülyeséget összehozni!!
picike
csak tiszta őszinte beszédeket értek de ha valamit átneveznek hát mondják ugy irják ugy erre szoktam mondani én ha uj a dolog fogjuk meg és vigyétek tehát majd csak ki igazodunk
almosd
Mélyebben belegondolva, ha egy demokráciában megszabható hogy milyen szavakat szabad használni és milyeneket nem, az felveti a kérdés hogy a szólás szabadság ,mint szó és kifejezés , hová tart . Már csak a szótárakból kell törölni a nemkívánatos szavakat és szegényebbek leszünk néhány szókíncsel .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.