Hernádi Zsoltot, a MOL elnök-vezérigazgatóját hol felteszik az Interpol körözési listájára, hol meg leveszik onnan. Most éppen „vörös jelzéssel”, vagyis a legmagasabb szintű riasztással fenn van.

A körözést Horvátország rendelte el, mert Hernádit azzal vádolják, hogy megvesztegette Ivo Sanader akkori miniszterelnököt azért, hogy a MOL megkaphassa a horvát olajtársaság, az INA irányításának jogát.

Időközben itthon egy meglehetősen sajátos eljárás indult Hernádi ellen. Az eljárás pikantériája az volt, hogy a pert Hernádi korábbi vezető jogtanácsosa indította. A per célja nyilvánvalóan az volt, hogy a magyar bíróság felmentse Hernádit a vesztegetés vádja alól. A bíróság, ha fel nem is mentette, de az eljárást jogerősen megszüntette. Hernádi védője szerint ezek után a horvátok sem folytathatják a büntetőeljárást.

Úgy tűnik azonban, hogy a horvátok, no meg az Interpol független vizsgáló bizottsága ezt nem így gondolja. Lehet, hogy nem dőltek be az itthoni "kamu pernek"? És vajon Magyarország kiadja-e Hernádit egy ismét érvényes Interpol körözés alapján? Vagy erre is fütyül, mint oly sok más nemzetközi kötelezettségére?

dr. Sándor Zsuzsa

(A korábban ügyészként majd bíróként dolgozó szakember rendszeresen publikál fontos jogi, politikai, társadalmi kérdésekben. Blogja itt olvasható.)

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

EGO
Férfi ember! Neki is cak (P)INA kell!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
a cikk címe:...Magyarország most kiadja-e hernádit?

mé, most mi van?

Aki látta a Törés c. HBO-s filmet, az sejheti, hogy valami van...csak a repedést kell megtalálni...
mate03
@wagabund: Egyeseket Amerikából tiltanak ki! Másokat az Interpol körözi! Nem mondom szép társaság!
papa.49
Egyszer csak elköveti azt a hibát hogy kiteszi a lábát az országból, akkor meg lekapcsolják, na akkor lesz ,,döbbent csend,, a hazugovics villában, hogy mennyire tállal ki a pali...
wagabund
@papa.49: nem követi el ezt a hibát.

ahogy Simicska sem bukhat, ő sem...egy fészekalja.
wagabund
@mate03: 10.47
ha belegondolok, hogy ez csak a "jéghegy" csúcsa..

a nép hamar elfelejti amit egyáltalán az orrára kötöttek...és amiről nem is tud a kedves választó...nos az az igazán izgalmas szép kis társaság...
kukac50
A Magyar törvény a Fideszhez közel álló üzletembereket védi,nem fogják kiadni addig ameddig hasznot hoz a Fidesznek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.