Juhász Péter tüntetést szervez március 8-ra a fővárosi Erzsébet térre, mert a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) nem indít nyomozást a belvárosi ingatlaneladások miatt tett feljelentése ügyében.

Az Együtt társelnöke ezt szombati, az NNI épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján jelentette be.

Emlékeztetett arra, hogy december 29-én tett feljelentést különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó csalás gyanúja miatt, ugyanis a Belvárosban "feltűnően olcsóan adják el tömegével az ingatlanokat".

A Legfőbb Ügyészség a papírokat továbbította a Fővárosi Főügyészséghez, ahol feljelentéskiegészítést rendeltek el, amire a Budapesti Rendőr-főkapitányságot jelölték ki; onnan az NNI-hez küldték át az iratokat, ahol visszautasították a feljelentést – ismertette Juhász Péter.

A Nemzeti Nyomozó Iroda kézhez kapott határozatára hivatkozva az ellenzéki politikus kijelentette: az NNI semmi mást nem tett, csak megnézte a cégek honlapjait és a nyilvánosan hozzáférhető céges adatbázisokat, illetve bekérte az önkormányzat rendeleteit.

Juhász Péter logikátlannak nevezte a határozat indoklását és azt mondta, hogy a visszautasításban "konkrétan tetten érhető hazugságok" is szerepelnek. Példaként említette, hogy miközben az önkormányzat egyik bizottságának határozata szerint is pályáztatás nélkül adtak bérbe egy ingatlant, az NNI arra hivatkozik, hogy nem történt pályáztatás nélküli bérbeadás. Hozzátette, hogy a kérdéses ingatlant pár hónap múlva dupla áron értékesítették.

Juhász Péter közölte, a március 8-i tüntetésre mindenkit várnak, akit felháborít, hogy "Magyarország szervei (...) nem a polgárok érdekeit szolgálják". Hozzátette, bárhol történik "egy ilyen cselekmény", akár a rendőrségen, akár az adóhatóságnál, az "maga a hazaárulás".

Megjegyezte: az ügyészségtől azt kéri majd, vizsgálják ki, hogyan fordulhat elő, hogy a rendőrség ilyen "mondvacsinált" indokokkal elutasítja a nyomozást.

Az Együtt társelnöke szerint a márciusi lesz a legnagyobb korrupcióellenes tüntetés a magyar demokrácia történetében. Kérdésre válaszolva közölte, egyelőre még senkivel nem egyeztetett a demonstrációról.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Nálunk a rendőrség csak sebességet tud mérni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
miazavalami
Hogy - hogy elutasították? Ezzel megsértették a tüntetéshez való jogom!
evacica
Mit kell ezen csodálkozni? Az lett volna a csoda, ha nem utasítják el! Csak a szoci polgármestereket nem szokta az ügyészség elutasítani, azokat bezzeg meghurcolják legtöbbször alaptalanul, igaz, hogy ezek csak évek múlva derülnek ki. Szóval ez az egyenlő mérce Orbániában!
lampa laz
Nálunk a rendőrség csak sebességet tud mérni.
wagabund
Juhász még csak kétéves nyeretlen kiscsikó... most tanulgatja a lépéseket, hogyan is kell jól versenyezni, hogy biztos legyen a helyre-tétre-befutóra fogadás.

Egyelőre erősen vesztésre áll, és úgy néz ki nem is fog nyerni. A pálya nem neki leejt.

A fingreszelés folytatódik.
profon
Semmit nem szabad elengedni a bírói szakaszig, mert "azok" még megpróbálnak majd pártatlanul ítélkezni, ami nem jó !
lampa laz
@Főlökött: értem én, gúnyból írtam..., sanya mondja meg nekik, hogy mi ügy és mi nem az. Kizárólag az ellenzékre vannak rákattanva.
human
@wagabund: Ezért kell ott lenni a tüntetésen. Orbán csak az erőből ért. Lásd internetadó. Persze lehet otthon maradni és az örökkévalóságig várni Juhásztól egy személyben a megváltást.
kkalman
Poltpot megéri a pénzét. A fitymasznak! A rendőrség lezárta az ügyet. Arrogáns Tonyó fellélegezhet. "Tiszta lelkű" parasztgyerek maradhat továbbra is.
Desischado
Amíg polt péter lesz a főügyész, nem lehet másra számítani! Human-nak igaza van, aki teheti, menjen tüntetni!
mate03
@lampa laz: Ne a rendőrséget okold! Bár van miért! Az ügyészség a szemét ,Polt Péterrel az élen!Ez nem ügyészség,hanem Fidesz pincsi kutya!
Főlökött
@lampa laz: nem véletlenül tettem be a cikket. Vettem én a iróniát, de a cikk szerint a bűnügyi részleg sincs toppon. Ha mind igaz, amit írtak, az egész ügyet le lehet húzni a wc-n, s még kártérítésről szó sem esett, ami nem kevés lesz.
De megnyugtató, hogy egy vagon új trafipaxuk van, kaptak egy csomó skodát, audit, opelt, stb.
Szóval van egy ilyen szervezetünk, de minek...mivel, mondjuk már ki, a feladatának ellátására alkalmatlan.
lampa laz
@Főlökött: teljesen egyetértek veled, csak az emberbe akkora a düh
amiatt, hogynem működik ebben az országban se a rendőrség, mert 1 tetü belügyminiszterünk van meg egy megalkuvó poltunk aki miatt ki van belezve igazságszolgáltatás. Ezért vagy legyintéssel vagy viccel próbálja elütni a problémát.
Főlökött
@lampa laz: Nekem saját tapasztalataim vannak alkalmatlanságaikról. Egyik ingatlanunknál, mely a yardtól 7 :) házra van, betörtek. Nem egyszer, 7 szer :) / természetesen ismeretlen tettessel zárult / Míg a 7. betörés feljelentését megtettük, fényes nappal (13.00 óra körül), mégegyszer betörtek, míg a jegyzőkönyvet felvették!
Kérdezem a csoda kapitányt, drága barátom, hol van akkor a közbiztonság ? Megsértődött :) Azt mondta, elfogult vagyok.
Arra pedig már dobott egy hátast, amikor kérdeztem tőle, hogy az erdőnkből, hogy lehet eltulajdonítani 400 db kamionnyi fát úgy, hogy ez a yardnak nem tűnik fel és egy kamiont sem ellenőriznek. A vadászok szóltak, hogy valaki tarvágást csinált. Megfogtuk az elkövetőt, majd a yard pettingelt egy jót, hogy bravúros nyomozással felderítették. Amikor kiderült hogy ez is egy hamuka volt, sunnyogott a szentem.
Mi pedig azért nem vettük észre, mivel 80 km-re lakunk.
Szóval nem igazán vagyok jó véleménnyel róluk. Kocsikázáson és a pénzlehúzáson kívül mást nem igazán tesznek, de ezekben toppon vannak.
kukac50
Nem működik az igazságszolgáltatás Magyarországon!
lampa laz
@Főlökött: pont ezért írtam, hogy csak sebességet tudnak mérni, mert ott a fotó alapján megfogható a szabálysértő és büntethető. Komoly ügyekben meg vagy idő előtt leállítják a nyomozást/megszüntetik, mert valakinek a valakije, vagy nem tudnak vele mint kezdeni lásd kisebbség.
Így aztán kicsibe is és nagyban is megy a rablás szabadon.
kkalman
@kukac50: Ki mondta, hogy nálunk van még igazságszolgáltatás? Max. jogszolgáltatás. De az is csak ott, ahol pénz is van a jogot megvenni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.