A Magyar Hírlap publicisztája arról ír, a Putyin elleni narratíva legfontosabb motívuma most az, hogy Putyin háborút vív a független Ukrajna ellen. De szerinte érdemes megvizsgálni az utat, ami a háborúhoz vezetett.

Bayer Zsolt azzal kezdi érvelését, hogy Viktor Janukovics legitim és törvényes kormányával szemben többek között olyan szereplők léptek fel, mint a náci Jobb Szektor vagy a szélsőségesen „populista” Oleh Ljasko Radikális Pártja. A nyugati és  amerikai média őket tette meg ukrán „szabadságharcosoknak”, akik ellenállnak Janukovicsnak.

A háttérben – egy napvilágra került hangfelvétel szerint – Amerika is ott állt. Az USA igazi célja, hogy Ukrajnából amerikai támaszpontot csináljanak az Oroszország ellen irányuló rakétáknak,és hogy megakadályozzák Oroszország és az EU közötti gazdasági együttműködést. Mivel amerika Bayer szerint retteg a Berlin-Moszkva tengely kialakulásától. Sőt, 5 milliárd dollárt költött arra, hogy destabilizálja Ukrajnát.

Bayer későbbi fejtegetéseiben Andor László Olaj és politika című esszéjén keresztül mutatja be, hogyan manipulált országokat (pl. Irak, Venezuela) és robbantott ki háborúkat az USA. Bayer azt is kiemeli, hogy a szerző Venezuela kapcsán idézőjelbe teszi a Chávez ellen felhasznált és Amerika által támogatott „civil társadalom” és „civilszervezetek” fogalmat. Ez jelzi, hogy valójában idegen zsoldban álló politikai aktorokról van szó. Szerinte talán nem tanúság nélkül való ez most és itt Magyarországon, amikor az Egyesült Államok kormánya harcol a magyarországi „civil” szervezetekért.

A fejtegetések végén Bayer visszatér Ukrajnához és arra kéri, azt magyarázza meg valaki neki, Oroszországnak miért kellene tétlenül néznie, hogy amerikai rakétákat telepítsenek a NATO-támaszponttá váló Ukrajnába.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
Én úgy látom emitt, hogy Janukovics ugyanazt csinálta mint a mi Becses Vezérünk, urizálgatott meg ruszkizgatott, aztán a végén jól pofánverték az ukránok a Majdanon.
Hogy kik voltak, mik voltak, az akkor nem számított, csak hogy eltakarodjon.

Janukovics elhúzott a ruszkikhoz a cár atyuska szoknyája alá, a cár atyuska meg elérkezettnek látta az időt területszerzésre, meg az új fajta (nemzetközileg tiltott) fegyvereinek a kipróbálására. (például kazettás bomba)
Az ukránok meg bepipultak és ott ütik a ruszkikat ahol érik, az ottani ruszkik meg az ukránokat, mert azoknak meg behúzta a sötétítő függönyt a Putyin elvtárs.
Na erre léphet esetleg így a NATO.

A Bayer meg egy akkora (meggyőződéses) nyalógép és valószínűleg annyira vágyik már egy kis lopott cuccra, hogy ilyen ökörségeket álmodik össze éjjelente
(általában 1:12-től 3:57-ig)

Rosszul látok esetleg valamit?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
hetöndöe
@tivoli: Egy másik országot megtámadni és embereket ölni nem sértés?
Érdekes értékrendet képviselsz,a véleményemet erről inkább nem is írnám le.
tivoli
@hetöndöe: @hetöndöe: Ez még mindig nem cáfolat, csak személyeskedés.
Te nem írnád le a véleményed? Talán mert a témával kapcsolatosan nincs is.
hetöndöe
@tivoli: @tivoli: Leírtam,tudsz olvasni,vagy gondot okoz?
hetöndöe
@tivoli: Próbálkozz,próbálkozz,eseteleg új szemüveg,vagy tisztítás,vagy hályogmentesítés?
tivoli
@hetöndöe: ma, 19:00
Valamit tennem kell, hogy felérjek értelmi színvonaladhoz. Talán egy létra?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.