Szijjártó Péter tárgyalásaival megkezdődött a magyar-török kormányzati csúcstalálkozó: a külgazdasági és külügyminiszter fogadta Nihat Zeybekci gazdasági minisztert és Mevlüt Cavusoglu külügyminisztert – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium kedden.

Mint írták, Törökország szerepe az elkövetkezendő időszakban jelentősen megnő Közép-Európa energiabiztonságának tekintetében, hiszen Oroszország Törökországba fogja szállítani a Déli Áramlatba szánt gázt. Magyarország érdeke, hogy ez az orosz gáz eljusson Közép-Európába – mutattak rá.

Úgy látják, Kelet-Európában és a Nyugat-Balkánon több beruházás jöhet szóba az orosz gáz Közép-Európába juttatásához. Annak eldöntésében, hogy melyik beruházás valósul meg, Törökországnak kulcsszerepe lesz, hiszen ő dönt arról, hogy merre exportálja az orosz gázt – magyarázták.

Arra is kitértek, hogy a tárgyalásokon emellett téma volt Magyarország és Törökország gazdasági, kereskedelmi együttműködése is. 2014-ben 11,7 százalékkal nőtt a magyar export Törökországba, így a magyar kivitel elérte a kétmilliárd dollárt. Az Eximbank a kis- és közepes vállalkozások együttműködését segítő 170 millió dolláros hitelkeretet nyitott. Júliusban megkezdi működését a magyar-török befektetési alap – sorolták.

Közölték: szóba került a megbeszéléseken az is, hogy jelenleg Törökországban 1,6 millió menekült van, és az életkörülményeik jobbítására a Fővárosi Vízművek mobil víztisztító berendezést adományoz egy menekülttábornak.

Magyar-török kormányzati csúcstalálkozó kezdődött

Ahmet Davutoglu török miniszterelnök kedden Budapesten megbeszélést folytat Orbán Viktor kormányfővel, majd a két miniszterelnök beszédet mond a török-magyar üzleti fórumon.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
Nekem valahogy nem igazán tetszik, hogy egy mohamedán ország gázosítja el Közép- és Dél-Európát.
tivoli
Úgy tűnik, hogy Orbán gazdasági kapcsolatokat építene a keletiekkel, mindegyikkel. Az Eu, meg egyáltalán a szövetségeseink ezt valamiért piszkosul sérelmezik.
A véleményem az, hogy inkább keresni kell a gazdasági alternatívákat bárhol, mint gyarmatként, megtűrt kutyaként kegyelemkenyéren élni.
pbalage
@tivoli: a gazdasági kapcsolat még oké lenne szerintem, de amikor a keleti ideológiai (ilyen verjük meg a nőket, meg aztán jól verjük meg azokat is, akik nem hajlandóak leszopni a főnököt) kapcsolat is belemegy a témába a Mi Főgyökerünk és az Ő Főgyökereik között, na ezt sérelmezi az Eu.

Témába vágóan itt a Borat-féle kazah himnusz, fordítást is mellékeltem annó a kommentben:
www.keptelenseg.hu/sport/nem-sertodott-meg-annyira-74519
tivoli
@pbalage: ma, 11:23
Na ez nagyon nagy ordenáréság volt, bárki találta ki. :-((

A gazdasági kapcsolathoz nem mindig jár ideológia. Az eu azt is sérelmezhetné ha már szóba jött, hogy a képünkbe tolják a szexuális szabadosságot, a buziságot, a szakállas énekesnőket. Meg még nagyon sok mindent.
pbalage
@tivoli: az eu-ban ott van a távirányítón az átkapcsológomb, a ruszkiknál hiába nyomogatod.
pbalage
@tivoli: A Boratot még nem láttad? Szenzációs doku-vígjáték!!! (az amcsikat parodizálja, meg egyben az egész keleti blokkot is)
Kinyílik a bicska az ember zsebében, nézz utána a történetnek, mert nagggyon ott van, a kazahok betiltották, aztán meg mégsem, mert kiderült hogy erdélyben lett leforgatva a "hazai" rész, és a turizmus is fellendült.
(persze csak ha bírod az angol humort)
tivoli
@pbalage: ma, 11:51
A ruszkiknak van távirányítójuk?
Na de viccen kívül. Ott nem szeretik a buzikat annyira, hogy a tv-ben mutogassák őket, az Arbatot sem zárják le, hogy zavartalanul riszáljanak a kis aranyosak.
pbalage
@tivoli: van online linkem, de sajnos magyar szinkronos, azt egyáltalán nem ajánlom, rettenetes, de ha kell feliratosan, megbeszélhetjük magánban.
Toby
Kedves janicsárok, még vagy 150 évre ismét látogassatok el hozzánk, úgy ideiglenesen, mint az oroszok, ne csak mi szopjunk, szopjatok ti is G**isztánban !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.