Kiborult egy ügyfél és feljelentést tett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságnál (NFH), miután közel egy óra várakozás után sem kapcsolták az ügyintézőt.

A fogyasztóvédelmi törvény imondja, hogy az ügyfelet a szolgáltató nem várakoztathatja öt percnél tovább. A szabály elsősorban a közszolgáltatási tevékenységet folytató cégekre (BKV, Posta, hulladékgazdálkodást végző cégek, közműszolgáltatók stb.) érvényes. Vonatkozik ugyanakkor piaci cégekre is, például a telefontársaságokra és internetszolgáltatókra.

A 168 Óra Online az "ötperces szabály" betartásáról és betartatásáról kérdezte az NFH-t.

Kiderült, a hatóság nem végzett ellenőrzést ezen a területen, holott jócskán érkeznek hozzájuk fogyasztói megkeresések ilyen ügyekben, elsősorban a hírközlési szolgáltatók telefonos ügyfélszolgálataival kapcsolatosan.

Volt olyan fogyasztói megkeresés, mely már tíz perc alatti várakozási időt is kifogással illetett, ugyanakkor a legtöbb megkeresés a hosszabb várakozási időre vonatkozott. Beszámoltak egy olyan esetről is, amikor közel egyórás várakozás után sem kapcsolták az ügyintézőt az ügyfél számára.

Az NFH úgy nyilatkozott, hogy a beérkezett fogyasztói panaszokat esetről esetre értékelik, megvizsgálva, hogy az adott esetben mi eredményezte a hosszú várakozási időt.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Vizual
Nem azért mondom de zek az ügyfélszolgáltatok max tájékoztatásra alakalmasak. Semmi hivatalosat nem érnek. Kétszer költözte. Lemondtam a szolgálattatokat telefonon, mivel írták, hogy elfogadják. Aztán behatották az évek alatt összegyűlt még fogyasztási díjakat is a telefonnál. A biróságra nem kaptam papírt az igazamról mert nem volt nyoma, kétszer ! sem a bejelentésemnek.
Amikor viszont finoman elküldtem őket a francba mert háborgattak, rögtön pontosan le tudták írni hányszor, mikor és mit mondtam.
wagabund
jó tíz éve döntöttem el, hogy soha nem telefonálok sehová..meg is lett az eredménye..

tudom, hogy nem mindenki tud személyesen megjelenni az ilyen-olyan szolgálatoknál, vagy önkormányzatnál, bankban, stb..kénytelen telefonon kínlódni.

szóval csak személyesen, mindenféle irattal felszerelkezve a tárgyat illetően... kulturáltan sorszám, kivár, aztán szólítják...nos éredekes dolgok történnek...egészen más a viselkedés, a válasz,ha látja az ügyintéző, ki ül vele szemben..
már az önkormányzatnál is visszavettek az arcukból, mert sikerült felmutatni, hogy hanyagul végzik a munkájukat..mondjuk nem is szeretnek, de minden sínen van, pontos -precíz a nyílvántartás mindenhol...

fontos kellék a halk beszéd, a határozott testbeszéd, az udvarias szemkontakt, és jobban fel kell készülni, mint a legjobb előadó...
Toby
Jó példa a T-Home ! A vezeték nélküli teló jó teljesítményű akkumulátorai a merülés szélén, mire végre hajlandó valaki beleböfögni a készülékbe a T-Home részéről !
Nem azért hívom, hogy végighallgassam az akciós baromságaikat !
Legszívesebben szétrugdosnám azt a bandát a p***ába !
oncogito
@wagabund: - szomorú, hogy ezt a hozzáállást (felkészültség, udvariasság, stb.) csak ügyfélnek kell tenni és nem az ügyintézőnek.
Ne gondolj a citromra
nekem volt trémobilos esetem. hivtam digi tv üfszolgálatát, kb 58 perc után sem vették fel! a geci trémobil kiszámlázta nekem az 1500-ftot mondván a 40-es számra nem vonatkozik a havidijkedvezmény! a qurva anyátokba, bementem s dominósra váltottam. gecik. a trêmobil is meg a digi tv is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.