Ahogy korábban megírtuk, a Jobbik Karcagon és Gyomaendrődön induló jelöltjeinek Facebook-oldalán egyaránt találhatók rasszista-antiszemita posztok. Az eset jobbikos körökben nem egyedi: a mezőtúri képviselőjük, Kötél János korábban például cigánygyilkosságra buzdított közösségi oldalán, de a Jobbik ózdi kabinetfőnöke is azt írta, gépfegyverrel menne végig a cigánysoron.

A párttól azt kérdeztük, mi a véleményük mindezekről, illetve hogyan férnek össze a rasszista posztok Vona Gábor legutóbbi évértékelő beszédével, ahol a pártelnök arról beszélt, valódi nemzetet szeretne, amely képes gyűlölet nélkül megvitatni ügyeit és ahol az érdemelvűség számít, nem a bőrszín.

A Jobbik szűkszavú válaszában azt írta, a közösségi oldalakon megjelenő tartalmakat magánvéleménynek tartják.

"Nem a Jobbik hivatalos kommunikációjának részei – mint ahogyan Deutsch Tamás és Szanyi Tibor bejegyzései sem a Fidesz, illetve az MSZP központi kommunikációjának termékei –, így nem is vizsgáljuk és kommentálni sem kívánjuk azokat" – olvasható álláspontjukban.

Arra a kérdésre, hogy az újabb rasszista bejegyzéseknek lesz-e bármilyen következménye a jelöltekre nézve, nem kaptunk választ.

Mint emlékezetes, Kötél Jánost uszító bejegyzéseinek hatására Vona Gábor arra utasította, hogy egy időre költözzön be egy jobbikos romához. Az ózdi kabinetfőnöknek ugyanakkor már nem kellett vezekelnie, ő állítólag mostanra megbánta gépfegyveres bejegyzését.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

oncogito
Magánvélemény?
Miféle morál az, hogy van magán- és van hivatalos vélemény?
A jobbiknál nem kötelező ennek az egysége?
Hazug, gyáva bagázs!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kkalman
A rasszizmus mióta magánvélemény? Egyes, a miénknél "fejletlenebb" demokráciában az ilyen magánvélemény hangoztatásáért börtön jár "jutalmul".
papa.49
A Lajtától nyugatra büntetik ezt a magatartást...
Senara
Nem védelmükbe mondom , de ők azt mondják , amit az emberek hallani akarnak MIÉP helyet ők jöttek ! Egyébként milyen párt az aki ezerrel zsidózik mikor a helyettes zsidó volt , cigányoznak , lehet Vonába is benne van a vonó jócskán . Fidesz ellenségképe a szocik , Gyurcsány és a többiek . Jobbiknak a cigányok és a zsidók . Pár jobbikossal elszaladt a ló ,akiktől hamar elhatárolódnak . Aminek nem lesz jó vége , mert belső vitákat eredményezhet
Levendula
Miért nem a családjával fényképezkedik?
Desischado
Ez a valódi arcuk, mióta mondom! Jaj nekünk, ha sikerül hatalomra jutniuk! Még orbán is kicsi lenne hozzájuk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.