1) Mi az Alapjövedelem? Az Alapjövedelem egy olyan állami juttatás, amely minden tartósan itthon élő magyar állampolgárnak alanyi jogon jár, és biztosítja számukra az alapvető létbiztonságot. 2) Milyen összegű az alapjövedelem a PM javaslatában? Gyermekek esetében 25 ezer, Felnőttek esetében 50 ezer, Várandós anyukák esetében 75 ezer forint. Emellett a nettó minimálbért is jelentősen megemelnénk. Ezzel elérnénk, hogy Magyarországon senki, akinek bejelentett, teljes munkaidős állása van, ne kapjon kézhez 100 ezer forintnál kevesebb fizetést. Az alapjövedelem révén tehát a minimálbérért dolgozók keresete meghaladja a létminimum összegét, méghozzá anélkül, hogy a munkaadók bérköltsége növekedne. 3) Milyen hatásai vannak az alapjövedelemnek? · Az Alapjövedelem talán a legjelentősebb európai gazdasági és társadalmi innováció a jóléti állam megszületése óta. · Az Alapjövedelem radikálisan csökkentené a jövedelmi szegénységet: jelenlegi...

Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Na az átcsoportosítás lesz nagyon nehéz. Simicska vagy az új oligarchák nem fogják csak úgy visszaadni a milliárdokat amit Orbán adott nekik. Bár lehet, hogy nem is lesz rá szükség, csak a jövőben többet kell adózniuk és nem kapnak rezsicsökkentést.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.