A Jobbik elnöke szerint a kormányfő ahelyett, hogy érdemi kormányzásra térne át, csúcsra járatja a politikai háborút.

Vona Gábor pénteki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta Orbán Viktor évértékelőjére reagálva, hogy annak legfontosabb újdonsága a harcba szólító hangnem volt, ami a Fideszen belüli baj bizonyítéka. A beszéd végére utalva azt mondta: Magyarország ősz óta lényegében felébredt, így inkább úgy fogalmazna: "jó reggelt, Orbán Viktor, jó éjszakát, Fidesz!".

Az ellenzéki pártvezető szerint Magyarországnak higgadt, érdemi és konstruktív vitákra volna szüksége és nem politikai hidegháborúra, "nyers és erőszakos kampányolásra, a közszolgálati médiában nem egyszer tapasztalható üres sikerpropagandára".

Vona Gábor az évértékelőt nem a miniszterelnök, hanem a  Fidesz elnökének elbizonytalanodott, feszült belső pártegyeztetésének minősítette és azt is megjegyezte: nem véletlen, hogy valódi kérdésekről – oktatásról, egészségügyről, elvándorlásról, szabadkereskedelmi egyezményről – nem volt szó.

A korrupció kérdésköréről pedig azt mondta: évek óta tart a vita a Fidesz és az MSZP között, hogy ki a korruptabb, szerinte viszont "egyik kutya, másik eb".

A Jobbik elnöke kifogásolta, hogy Orbán Viktor "mézesmadzagot húzott el" a középosztály előtt, akiket szerinte ő maga taszított kilátástalannak tűnőbe. Ezt ahhoz hasonlította, mint amikor egy zsebtolvaj néhány óra elteltével limonádéra hívja korábbi áldozatát. Kitért arra is: a középosztályt nem politikai lojalitás alapján, érdekelvűen kell építeni, hanem alulról, az érdemek alapján. Ez jelentheti a polgári Magyarországot – jelentette ki.

Vona Gábor szólt arról is, hogy a politikai világ és az emberek elszakadtak egymástól, s a változás érdekében hirdette meg pártja az önkéntesség évét és országos aláírásgyűjtését.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

freemanpetya
Túlexponálja magát a "radikális cuki", de minek? Egyébként is milyen politikai "hideg"háborúról beszél? Ismeri ez rendesen a magyar nyelvet? A kis-vizsla arcával már mindegy neki, hogy mit beszél (limonádékat) , csak hallani lehessen. Egyetlen mentsváruk a szétesett, elkopott, elerodálódott és kiüresedett mszp-vel való összeborulás, de az meg ha bekövetkezik, mind a két párt kinyírja magát minimum 200 évre. A kutya sem fog egyikre sem szavazni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.