Interjút készített Gyurcsány Ferenccel a 168 Óra. A Demokratikus Koalíció elnöke szerint nincsenek nagy csodák, csak munka van és szisztematikus építkezés.

Gyurcsány Ferenc azt mondja, nincs lelkiismeretfurdalása, amit lehetett, megtettek.  Elmentek a tiltakozás végső határáig az éhségsztrájkkal, ezek után szinte már csak az jöhetne, hogy felgyújtja magát, mint Jan Palach, de ezt azért nem fogja megtenni. Szerinte az ország olyan lesz, amilyenné a polgárok tenni akarják. Bár Orbán a polgári Magyarország ideájából jobboldali giccset csinált, Gyurcsány ennek az elárult álmát szeretné most visszahozni.

A kiábrándult fideszeseket lehetetlennek tartja a DK-hoz csábítani, mivel a Fidesz-tábort összetartó egyik erő az antigyurcsányizmus. Így a DK inkább új szavazókhoz szeretne utat találni.

Gyurcsány úgy gondolja, a Jobbik sikerének egyik oka, hogy még sosem kormányoztak, így szűznek látszanak. De azzal kárt okoznak, hogy sokszor tisztességtelenül beszélnek valóságos problémákról. Arra a felvetésre, hogy azzal, hogy a DK előrehozott választásokat követel, nem kedvez-e a szélsőjobbnak, azt mondja: a demokratikus pártok együtt erősebbek, mint a Jobbik, nyerniük sokkal könnyebb lenne, mint kormányozni. Egyébként a pártok közti törzsi háború befejezését javasolja mindenkinek.

Pásztor Albert jelölésével kapcsolatban úgy fogalmaz, elrontották, mert sok demokrata szemében egy csoport kriminalizálását jelentette ez, ha akarták, ha nem. De látja, hogy iszonyatosan nehéz nemcsak tisztességesen, hanem hatékonyan és igazat beszélni a roma-nem roma együttélésről, mert attól félhetnek, másnap nekik ront a fél liberális értelmiség.

Gyurcsány Kész Zoltán veszprémi győzelméről pedig azt mondja, nem a DK vagy az MSZP sikere, hanem a demokraták győzelme volt. Azt kívánja, legyen még sok ilyen.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vonotok
Feri! Nem feladni, sokan bíznak még, hogy lesz itt még demokrácia. sokan vannak akik figyelik minden szavadat. Hisznek és bíznak a munkádban. A töpörödött törpe ördög nem fél senkitől csak Gyurcsánytól.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csa-csa
@zsizsike: persze!
hiszen azt mondja, nincs lelkiismeretfurdalása, amit lehetett, megtettek.
hát meg is! "majd beledöglöttünk hogy kitaláljuk a következő hazugságot"
(valahogy így)
álljon mellé jó szorosan az egész tetve bagázs és gyújtsák fel magukat egyszerre!
ígérjük ott leszünk!
karma1
Nem kotelezo Fletot szeretni - megmutatja nekunk ezt jol orban gyulolete, es beteges felelme Tole -, de erdekes olvasni itt meg az altalaban balos erzelmu blogolok velemenyet is,...
Szepen nekimentetek Gyurcsanynak, a semmiert ... A szazszorosaert meg me'g mindig nem rugtatok v@lagba a regnalo vezirt...

Csak igy tovabb az utalkozassal, fog az menni,...
csa-csa
@karma1: azért mondtam, hogy gyújtsa fel magát az egész mocsadék bagázs !
biztos ami biztos
Linna
@mate03: Van benne valami! :)
Nem vagyok gyurcsányista, de ez a cikk tetszett! Végre legalább már ő elfogadta, hogy a hatalommániával nem lehet győzni, csak az összefogással.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.