Juhász Péter, az Együtt, A Korszakváltók Pártja alelnöke és V. kerületi képviselője szerint a helyi önkormányzat cégeinek felügyelőbizottságai "nettó fideszes kifizetőhelyként működnek". Az ellenzéki politikus erről vasárnap a Belváros-Lipótváros polgármesteri hivatal előtt tartott sajtótájékoztatóján beszélt.

Hangsúlyozta, az V. kerületben általánosságban lényegesen magasabb az önkormányzati vállalatok felügyelőbizottsági tagjainak és vezetőinek fizetése, mint bármelyik másik városrészben, vagy akár a fővárosi cégeknél.

A Belvárosban a felügyelőbizottsági tagok egységesen havonta 220 ezer forintot, míg a testületek elnökei havi 357 ezer forintot kapnak, az adott társaság felelősségi körétől függetlenül – mondta Juhász Péter, aki szerint ez az összeg indokolatlanul magas annak tudatában, hogy a főváros vagyonkezelőjénél a felügyelőbizottsági tagok 120 ezer forintot, az elnök pedig 150 ezer forintot vihet haza.

Példaként említette továbbá, hogy míg a Vígszínház felügyelőbizottságának vezetője 100 ezer forintot kap, addig az V. kerület cigányzenével foglalkozó nonprofit egyesületénél ugyanezen posztért 357 ezer forint jár.

Juhász Péter feltűnőnek nevezte még, hogy a Szent István-mélygarázst üzemeltető társaság évi 50 millió forintos veszteségének 20 százalékát a felügyelőbizottság juttatásai adják.

Az Együtt politikusa a Belváros szerinte éves szinten 60 millió forintos felügyelőbizottsági költéseiből azt a következtetést vonta le, hogy az ott dolgozókat a Fidesz mellett kívánják politikailag elkötelezetté tenni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.